Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

VIST posa en relleu el sector audiovisual castellonenc amb una jornada específica

dissabte, 26 de març de 2022

Les actrius Candela Pradas i Claudia Pellicer, l'actor Sergio Caballero i el moderador, David Collado

La tercera jornada del 24é Festival Internacional de Cinema de Vila-real compta amb una sessió de networking matinal i la projecció de la Secció Oficial Provincial a la vesprada.

VIST arriba a la seua tercera jornada, la primera de projeccions dels curtmetratges seleccionats dins de la 24a edició del Festival Internacional de Cinema de Vila-real, després de dos dies d'intensa activitat. La jornada dominical està pensada i adreçada als professionals del sector audiovisual de la província de Castelló. Així, al migdia l'Espai Jove de la ciutat acollirà una sessió de networking perquè les persones interessades puguen exposar els projectes en els quals estan treballant i entaular sinergies.

A la vesprada, a partir de les 18.00 hores, la programació es trasllada a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner per a la projecció dels dotze curts seleccionats en la Secció Oficial Provincial. La peculiaritat d'enguany és que els autors d'aquests audiovisuals disposaran d'uns minuts per a pujar a l'escenari i realitzar una introducció del que poc després es veurà en pantalla. El palmarés provincial d'aquest 2022 el conformen: Laia de Ruth Máez, La sesión con Ana de Fernando Verniere, Facunda de Marta Romero, Catorce de Paula Lorenzino i Carme Ripollés, Díselo de Pablo Pallarés, La memoria de Jacob Estupiñá i Maciej Wysokinski, La nit infinita de Lluís Bernal Turlo, Hasta el final d'Álex Brau, Haizea de Juanjo Clausell, Oddity de Germán Chazarra i Anna Juesas, Como cualquier otro de Sergi González i Guiones sin papeles de Noureddine el Attab. La periodista esportiva Mónica Benavent i l'actor Jordi Collado seran els encarregats de presentar la gala que, en edicions anteriors, es desenvolupava dilluns.

Reflexions entorn al cinema
Aquest dissabte ha tingut lloc una taula redona protagonitzada pels actors i actrius de la província Sergio Caballero, Claudia Pellicer i Candela Pradas que han parlat de com van arribar a la interpretació, quina pel·lícula els va marcar per a voler dedicar-se a aquesta professió, quines característiques ha de tenir un actor per a bregar en aquest món o com viuen enfrontar-se a un càsting. I a la vesprada ha arribat una altra de les apostes destacades d'aquesta edició de VIST, la xarrada entre els cineastes Enrique Urbizu i Rafael Maluenda que han abordat com ha afectat la proliferació de pantalles al consum i a la producció cinematogràfica. Tots dos han coincidit que "es produeix molt i es consumeix en sèrie". També han apuntat a la falta de formació i de referents, fins i tot en els joves que volen dedicar-se professionalment al sector. "On està el valor de la creació, ni té ànima ni ho pretén", han assenyalat. La mida de les pantalles, l'aparició de la pirateria, els "mals" del doblatge o l'homogeneïtzació dels continguts han sigut altres aspectes tractats.

Galeria multimèdia

Imatges

Xerrada Rafael Maluenda y Enrique Urbizu (1) Xerrada Rafael Maluenda i Enrique Urbizu (2) Xerrada Rafael Maluenda i Enrique Urbizu (3)

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es