Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Festival de curts Cineculpable

VIST encara el final de l'edició 2022 amb la projecció de 'Nosotros no nos mataremos con pistolas' i el lliurament de premis

dijous, 31 de març de 2022

Sessió de projeccions del festival VIST

VIST, el Festival de Cinema de Vila-real organitzat per l'Associació Sal de la Fila i patrocinat per l'Ajuntament de Vila-real, finalitza la seua 24a edició aquest divendres després d'una setmana d'activitats en la qual s'han donat la mà preestrenes cinematogràfiques, taules redones, xarrades, projeccions, rodatges amb els més joves i un major protagonisme del sector audiovisual de Castelló però sense oblidar la seua essència, el concurs de curtmetratges. Una edició, la de 2022, que ha suposat un canvi d'imatge, denominació i direcció i en la qual ha prevalgut l'aposta per fer d'aquesta proposta cultural un referent cinematogràfic perquè, com reivindiquen els seus responsables, els curts també són cinema.

Intensa serà la jornada de clausura. L'1 d'abril es preestrenarà una pel·lícula, després del seu recent pas pel Festival de Màlaga i rodada a cavall entre Castelló i València: Nosotros no nos mataremos con pistolas. En aquest cas, VIST comptarà amb la presència de la productora executiva del film, Lina Badenes, i els guionistes Toni Escámez i Víctor Sánchez Rodríguez. La projecció tindrà lloc als multicines Sucre, a partir de les 19.00 hores, amb entrada amb invitació. Gairebé sense temps per a descansar, el festival donarà pas a la gala de lliurament de premis, a les 22.00 hores, a l'Auditori Municipal, amb la música en directe de la cantautora Luna Orleans i el visionat de les creacions de l'alumnat de secundària de Bisbe Pont, Fundació Flors i Santa Maria. Enguany el certamen, anteriorment denominat Cineculpable, ha rebut 778 audiovisuals en format breu dels quals se n'han seleccionat 35 projectat en cinc jornades: 12 per a la Secció Oficial Provincial de diumenge passat i altres 23 per a l'Oficial, de dilluns a dijous.

VIST repartirà 5.100 € en 7 categories: Millor Curtmetratge, 1.800 €; Premi Manuel Villarreal (provincial), 1.200 €; Millor Curt en Valencià, 600 €; premi del públic que passa a denominar-se Premi À Punt del Públic -patrocinat per l'ens autonòmic que s'ha sumat al festival, per primera vegada, com a mitjà oficial-, 600 €; Millor Interpretació Masculina, 300 €; Millor Interpretació Femenina, 300 €, i Millor Guió, 300 €. Tots els premiats rebran a més un trofeu commemoratiu. El festival també comptarà amb altres col·laboradors com Fundació Caixa Rural Vila-real, que patrocinarà el Premi al Millor Curt en Valencià, i l'Institut Valencià de Cultura.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es