Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real rep més de 400 sol·licituds de negocis que opten a la bonificació del 95 % de l'IBI com a mesura d'alleujament fiscal

dissabte, 2 d'abril de 2022

Ajuntament de Vila-real _3

La bonificació del 95 % de l'IBI als locals amb negocis que l'Ajuntament de Vila-real aplica per segon any per a pal·liar els efectes de la crisi en l'economia local ha registrat més de 400 sol·licituds en aquesta segona convocatòria. La mesura d'estímul fiscal, acordada en el si de la Mesa del Pacte local pel renaixement de la qual formen part tots els grups municipals, té com a objectiu ajudar a la reactivació de sectors econòmics especialment perjudicats per la pandèmia. Una vegada tancat el termini de presentació de sol·licituds, s'han comptabilitzat un total de 402 peticions per part de titulars de negocis o propietaris de locals, que opten a la declaració d'activitat d'interés especial o utilitat pública, incorporant un compromís de l'arrendatari que la bonificació repercutirà en el negoci en el cas d'establiments en lloguer.

Cal assenyalar que, en aquesta convocatòria, la mesura s'ha ampliat també al sector d'escoles infantils, acadèmies i repassos, que s'han sumat a les activitats inicialment previstes d'hostaleria, oci, comerç minorista, transport, els serveis de cura personal i les activitats esportives. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha recordat que aquesta iniciativa d'alleujament fiscal "és la més potent de les mesures que hem adoptat en suport a les nostres empreses, una mesura pionera i singular que ens diferencia d'altres municipis". El primer edil ha reiterat que aquesta acció, que compta amb el consens de tots els grups polítics, "defineix la línia de suport a la reactivació social i econòmica que hem desplegat des de l'inici de la crisi, sempre dins de les nostres possibilitats econòmiques, per a alleujar la situació dels que pitjor ho estan passant per l'impacte de la covid, al qual s'han sumat les crisis de costos energètics i preus accentuades per la guerra d'Ucraïna".

El 2021, es van beneficiar d'aquesta mesura 306 negocis de Vila-real, que es van estalviar el pagament de 370.488 euros. Prop d'un 80 % de les ajudes es van concentrar en els sectors de restauració, comerç, oci i hostaleria. Enguany, les previsions podrien ser fins i tot majors, a l'entorn de 500.000 euros d'impacte per a les arques municipals, encara que el cost real de la mesura es coneixerà en el moment en què es comptabilitze el nombre de sol·licituds que compleixen els requisits per a beneficiar-se de la mesura.

La bonificació del 95 % de l'IBI forma part del Pla d'ajuda i estímuls fiscals per a fer costat als comerços i l'economia local enfront de l'impacte de la covid-19 que, dos anys després, continua llastrant els negocis. Impacte al qual se suma l'escalada de preus en l'economia, amb un IPC desbocat, greus conseqüències econòmiques de la guerra d'Ucraïna i l'encariment de l'energia. Enfront d'aquesta realitat, l'alcalde, José Benlloch, va presentar recentment el Pla d'estímul, que contempla la congelació d'impostos com l'IAE, vehicles o ICIO i el manteniment d'algunes mesures d'ajuda aplicades ja en anteriors exercicis, com l'exoneració de les taxes d'ocupació de via pública i activitats o, especialment, la bonificació de l'IBI fins al 95 % per als sectors més afectats per la crisi.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es