Inici

La competició de robòtica Vilabot consolida Vila-real com a referent d'innovació educativa amb 40 equips d'11 centres

divendres, 8 d'abril de 2022

Vilabot 2022

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat aquest matí la segona edició de la competició de robòtica Vilabot impulsada pel col·legi Fundació Flors en col·laboració amb l'Ajuntament, que es consolida com una cita amb la innovació educativa referent a la província i la Comunitat. El concurs ha fet un salt qualitatiu i quantitatiu en aquesta segona edició -la primera es va celebrar el 2019 i la pandèmia ha impedit reprendre'l fins ara- amb la participació d'un total de 40 equips d'11 centres educatius, sis de Vila-real i cinc de València. L'alcalde de la ciutat ha assistit a la competició acompanyat pel gerent de la Fundació Flors, Héctor Pérez; el regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas, i regidors de la corporació.

Benlloch ha felicitat el col·legi Fundació Flors per introduir la robòtica en el seu currículum acadèmic i per fomentar les vocacions científiques i la cultura tecnològica amb aquest concurs, en el qual s'han implicat altres centres educatius de Vila-real com ara Verge del Carme, British School, Santa Maria i José Soriano. A més, enguany també ha assistit a Vilabot el Centre d'Educació Especial La Panderola. L'alcalde ha tingut un record especial per a Silverio Pérez, que ha faltat recentment, que va ser director i president de Fundació Flors, i ha lloat el treball de l'actual directiva i equip docent del centre, així com l'esforç dels estudiants que fan possible la competició. El concurs Vilabot implica estudiants d'entre 8 i 18 anys, que dissenyen, construeixen i programen els seus robots per a superar dos reptes durant la competició, que es divideix en dues categories, de 8 a 11 anys (primària) i a partir de 12 anys (secundària). En l'edició d'enguany ha crescut el nombre de participants, amb 40 equips d'11 centres, enfront dels 27 equips de 9 centres que van participar el 2019.

El primer edil ha subratllat a més que aquest projecte compta amb finançament europeu, a través del programa Erasmus +, i està alineat amb els objectius de la Ciutat de la Ciència i la Innovació, a més de situar Vila-real en el mapa de les noves estratègies educatives impulsades per la Unió Europea. L'alcalde s'ha adreçat als joves participants en la competició i els ha animat a "no tenir por del futur" i a continuar aprofundint en el coneixement de la robòtica i les noves tecnologies per a ajudar a construir una societat millor.

Cal recordar que Vila-real també és pioner en la competició nacional de robòtica virtual Amazon Cyber Robotics Challenge. Aquest concurs, que es va celebrar per primera vegada l'any passat des de Vila-real, va congregar més de 1.200 xiquets i xiquetes i joves de tota Espanya, que van participar en la competició en línia per a demostrar les seues habilitats en la programació de robots i superar les proves plantejades per l'organització.

L'alcalde ha participat també en el lliurament de premis. En el repte de simulació d'un partit de futbol s'han proclamat campions l'equip Loconetis, del centre Fundació Flors (primària), i l'equip GUSTAVO, de l'IES Ramon Llull de València (secundària); en el repte de simulació de recollida de residus, els guanyadors han sigut el col·legi British School of Vila-real (primària) i el Col·legi Santa Maria de Vila-real (secundària).

Més fotografies, en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real.

Galeria multimèdia

Imatges

La competició de robòtica Vilabot consolida a Vila-real com a referent d'innovació educativa amb 40 equips d'11 centres_1 La competició de robòtica Vilabot consolida a Vila-real com a referent d'innovació educativa amb 40 equips d'11 centres Vilabot 2022_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es