Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Homenatge a la Setmana Santa i record a Ucraïna en l'esperat retorn del 'Laquima Vere' a Vila-real

dissabte, 9 d'abril de 2022

Laqvima Vere 2022 _2

El Laquima Vere, la passió musical de Vila-real, ha servit aquesta nit de marc per al lliurament de la distinció de Festa d'Interés Turístic Autonòmic a la Setmana Santa local. Un distintiu concedit l'any 2020 que, a causa de la pandèmia per la covid-19, no s'havia pogut materialitzar en un acte oficial. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha rebut de mans del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, un reconeixement que ha volgut compartir amb "tots aquells que han fet possible la Setmana Santa de Vila-real": el president de la Junta Central, Pascual Sanz, els expresidents i els representants de germandats i confraries han desfilat per l'escenari de la plaça Major per a rebre l'homenatge de la ciutat, minuts abans d'arrancar la representació més esperada del Laquima Vere, després de quatre anys d'absència.

Benlloch ha volgut agrair a la Generalitat el distintiu, que, assenyala, "reconeix la singularitat de la nostra Setmana Santa, una de les més antigues de la Comunitat i un referent per la seua espiritualitat, el gran arrelament de les nostres confraries i germandats i un patrimoni artístic únic, al qual s'afegeix la capacitat d'innovació constant que ens ha donat esdeveniments com aquest Laquima Vere, una passió musical única que sap conjugar l'avantguarda amb la tradició i la sensibilitat d'aquestes dates". L'espectacle, creat i dirigit per Alfredo Sanz, incorpora diferents disciplines artístiques, entre les quals es compten el teatre, la dansa, una escenografia acurada, mapatges sobre la façana de l'Ajuntament de la ciutat i, sobretot, música.

En aquesta edició, a l'Orquestra Simfònica de Vila-real i la Coral Sant Jaume se suma el conjunt vocal Alivu, procedent de Madrid. Com a solistes, Yasmin Müller, Paqui Sales, Vicente Ombuena, Javier Bovea, Vicente Antequera i Boni Carrillo, als quals s'afegeix Rafa Quirant, el primer Premi de Joventuts Musicals d'Espanya. En l'apartat artístic, sota la direcció de Pau Ayet, l'espectacle compta amb Raúl Ferrando, Xavi Castelló, David Collado, Juanjo Sanjuán, Alba Blanco, Cristina Llop, Alex Martín, Pepa Cases, Toni Carratalá i Alejandro Brandl. Tot això, gràcies al patrocini de Porcelanosa Grupo i Facsa, als quals Benlloch ha volgut agrair de manera especial la col·laboració, així com a la Diputació Provincial i a la Generalitat. També a la televisió pública Àpunt i a Televisió de Castelló, que en coproducció han realitzat l'espectacle per a la seua emissió en la cadena autonòmica el dijous a la 1.00 hores i el Divendres Sant, a les 11.00 hores.

Per a finalitzar l'acte, presentat per Núria Goterris, l'equip de Laquima Vere ha fet sonar a la plaça Major el Va, pensiero (cor dels esclaus jueus) de l'òpera Nabucco de Verdi, convertit en un himne per la pau i pels refugiats de la guerra d'Ucraïna. D'aquesta manera, Vila-real mostra de nou el seu suport i solidaritat amb el poble ucraïnés en un dels esdeveniments més representatius de la seua Setmana Santa.

Més fotografies, en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Acte de reconeixement a la Setmana Santa de Vila-real Laqvima Vere 2022 Laqvima Vere 2022 _1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es