Inici -> Àrees -> Proximitat -> Notícies de proximitat

Benestar Animal i Gats de Barri llancen el pla de formació d'alimentadores de colònies per a millorar l'atenció als animals

diumenge, 10 d'abril de 2022

Formació d'alimentadores de colònies felines_1

La Regidoria de Benestar Animal, en col·laboració amb l'Associació Gats de Barri, ha iniciat el programa de formació especialitzat dirigit a les alimentadores de colònies felines per a l'obtenció del carnet que les acredite per a exercir aquesta labor. El curs formarà les voluntàries per a la cura, gestió i protecció dels felins i així contribuir al millor control de les prop de 20 colònies de la ciutat.

"Vila-real és una ciutat pionera en el sacrifici 0 d'animals, repte que vam assolir el 2017 i que continuem mantenint. Som sensibles amb el tema i volem optar per altres maneres de gestionar els gats de carrer; per això, un dels nostres objectius és aconseguir que aquests animals puguen viure tranquils però sense causar molèsties als veïns de la ciutat i, a través d'aquesta iniciativa, volem que les dues responsables de cada colònia siguen capaces de gestionar la neteja, esterilització, alimentació, així com portar la comptabilització dels animals que viuen en cadascuna d'aquestes", amplia Miriam Caravaca, regidora de Benestar Animal. L'edil recorda que ja s'han iniciat les xarrades, a les quals assistiran les dues responsables designades per Gats de Barri. En aquestes sessions, una veterinària impartirà lliçons sobre temes com l'alimentació, la desparasitació, l'embaràs o la gestió de les cries.

"Agraïm la predisposició a col·laborar amb l'Ajuntament que ha tingut Gats de Barri des del primer dia. Fan una gran labor, a costa de sacrificar el seu temps lliure i recursos per a ajudar els gats", explica l'edil. Aquesta associació s'ocupa del rescat de gats de carrer, així com de la seua cura i posada en adopció. A aquest compromís es va unir l'Ajuntament de Vila-real des de 2018, destinant 5.000 euros en un conveni de col·laboració amb la finalitat de donar-los suport en una labor que no sols beneficia els animals, sinó que ajuda també el fet que la ciutat estiga en millors condicions.

La iniciativa està emmarcada dins dels objectius de l'Agenda Urbana Espanyola, amb la finalitat d'aconseguir una ciutat conscienciada amb el benestar animal, respectuosa i saludable. Com a part de les accions per a aconseguir aquest objectiu, es durà a terme una esterilització massiva dels gats de les colònies.

Galeria multimèdia

Imatges

Formació d'alimentadores de colònies felines
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es