Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

La ronda Sud-oest obri al trànsit per a ser l'eix de "la nova Vila-real del segle XXI" i millorar-hi la qualitat de vida

dimecres, 13 d'abril de 2022

Obertura de la ronda Sud-oest_3

La ronda Sud-oest de Vila-real ja és una realitat. Després de quasi tres dècades de promeses, un projecte paralitzat pel camí i dos anys d'obres, la circumval·lació de la ciutat s'ha obert aquesta vesprada definitivament al trànsit, una vegada l'alcalde, José Benlloch, i el conseller de Política Territorial, Arcadi España, han signat la recepció de la infraestructura, que ha suposat una inversió de 7,8 milions d'euros de la Generalitat i altres 4,6 milions que va haver de pagar l'Ajuntament en expropiacions l'any 2011. Benlloch i España, acompanyats pel regidor de Territori i director territorial de la Conselleria, Emilio M. Obiol, han destacat la rellevància de l'acte, que suposarà "un abans i un després en les comunicacions de la Plana".

"La ronda Sud-oest és, sens dubte, de les millors coses que ens han passat a Vila-real. La primera ronda que té una ciutat amb més de 400 indústries i mil comerços. Una infraestructura de més de 12 milions d'euros, entre expropiacions i obra, que és ja la cara d'aquesta nova Vila-real del segle XXI a quatre espais de referència per a la ciutat i per al nostre futur: una empresa internacional com és Porcelanosa, el Centre de Tecnificació Esportiva, la futura pista d'atletisme i, un poc més enllà, l'IES Miralcamp i la Ciutat Esportiva del Villarreal", ha assenyalat l'alcalde. Benlloch ha volgut, a més, agrair especialment al president de la Generalitat, Ximo Puig, la seua aposta i compromís amb Vila-real. "Aquesta infraestructura porta ja més de 30 anys en els mapes, però els governs anteriors no van ser capaços de dur-la a terme. Ha sigut aquesta Generalitat la que, tal com es va comprometre el president amb els vila-realencs en la campanya de 2015, ha fet possible la ronda Sud-oest", agrega el primer edil, que incideix que la circumval·lació és imprescindible per a la viabilitat d'altres projectes tractors com el recentment desbloquejat clúster industrial de la innovació ceràmica, a més de facilitar el transport sanitari a l'Hospital de la Plana i alleujar el trànsit pesat per l'interior de la ciutat.

El conseller de Política Territorial s'ha referit també a la millora de la qualitat de vida que suposarà la ronda per als vila-realencs i les vila-realenques. "En una ciutat amb tant de potencial industrial com Vila-real, que genera tant de trànsit pesat, la ronda Sud-oest suposarà una millor qualitat de vida per a la ciutadania, millorarà els accessos a les zones industrials, reduirà el trànsit pesat i afavorirà les connexions de vianants i ciclistes", assenyala España, que ha valorat l'obertura de l'eix com "un exemple de col·laboració entre administracions". "Actes com aquest són els que donen credibilitat a l'Administració", conclou.

En l'acte formal de recepció de la ronda, han participat també la directora territorial de Presidència, Eva Redondo; el director general de Becsa (Simetria), Manolo Montoliu; el gerent de l'UTE i director d'obra civil, Antonio Pérez, i el delegat de construcció de l'empresa, Germán Llorach, a més de Vicente Collado, cap del Servei Territorial d'Obres Públiques, i Carlos Arenós, enginyer de l'Ajuntament.

Galeria multimèdia

Imatges

Obertura de la ronda Sud-oest_1 Obertura de la ronda Sud-oest Obertura de la ronda Sud-oest_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es