Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

La Comunitat de Regants inaugura la restauració de la sala d'actes després de dos anys d'obres

dimecres, 13 d'abril de 2022

Inauguració de la restauració del saló de la Comunitat de Regants _3

La Comunitat de Regants de Vila-real ha inaugurat hui la sala d'actes restaurada després de dos anys de reformes. El projecte s'ha pogut portar a terme gràcies al finançament de l'Ajuntament, amb 120.000 euros; la Diputació de Castelló, que ha aportat 40.000 euros, i la col·laboració de Porcelanosa.

La cerimònia ha comptat amb la presència de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch; el president de la Diputació, José Martí; el president de la Comunitat de Regants, Pascual Broch, i l'alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara, com a convidats especials. Durant l'acte s'ha pogut contemplar un espectacle amb llums i música que contava una història acompanyada de la il·luminació simultània de les pintures.

Amb aquest espectacle s'ha vist la millora en la il·luminació i la restauració de les pintures que daten de principis del s. XX. I també la millora de l'accessibilitat de l'entrada que fa de la sala un lloc accessible per a qualsevol persona. El president de la Comunitat de Regants ha destacat que "és una entitat viva, oberta a tots els organismes que vulguen usar-la per a exposicions, actes i jornades". El president ha afirmat que l'objectiu és "fer de la sala un lloc per a tots".

Més enllà de la remodelació, també s'ha ressaltat la tasca dels agricultors: "Aquest immoble no s'entén sense el sector de l'agricultura. Fan una faena fonamental per al desenvolupament de la localitat", afirma el president de la Diputació. Martí també ha donat l'enhorabona a totes les persones que han participat en aquesta remodelació: "Ens trobem en una fita històrica per al col·lectiu i el municipi que recupera part de la seua història".

Aquesta sala reformada dona pas a un nou escenari: "Guanyem un espai per al turisme, la cultura i la societat", comenta l'alcalde de Vila-real. Una declaració que ha anat acompanyada d'una defensa a la sostenibilitat: "La sostenibilitat és una cosa que a la terra valenciana s'ha pogut gestionar perquè no falte i es malgaste".

L'acte ha comptat amb l'agraïment generalitzat de tots i totes per fer possible que se seguisca mantenint aquesta obra històrica del segle passat. I s'ha deixat la porta oberta per a qui vulga anar a visitar-la. Els dies 20, 21 i 22 d'abril romandrà oberta la sala perquè qualsevol puga anar a veure el manifest de la reina i les dames de la ciutat. I també es mantindran les portes obertes del 12 a 18 de maig.

Més fotografies en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real. 

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de la restauració del saló de la Comunitat de Regants Inauguració de la restauració del saló de la Comunitat de Regants _2 Inauguració de la restauració del saló de la Comunitat de Regants _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es