Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real agilita la bonificació del 95% de l'IBI als locals amb negocis amb l'aprovació dels primers 289 expedients per valor de 323.000 euros

diumenge, 17 d'abril de 2022

Ajuntament de Vila-real _4

L'Ajuntament de Vila-real agilita l'aplicació de la mesura extraordinària de bonificació de l'impost de béns immobles (IBI) als locals amb negocis instal·lats per a ajudar els diferents sectors econòmics locals a fer front a l'impacte que la covid ha tingut en la seua activitat. Amb l'objectiu de donar llum verda amb la màxima celeritat possible als expedients, en el pròxim Ple municipal s'aprovarà la bonificació a les primeres 289 sol·licituds que han passat ja la revisió per part dels tècnics municipals, que han certificat que compleixen els requisits establits pel consistori per a poder acollir-se a la bonificació de la contribució.

Segons les dades de la Regidoria d'Hisenda que dirigeix l'alcalde, José Benlloch, aquests prop de tres-cents expedients suposen la bonificació de 323.000 euros, que l'Ajuntament de Vila-real "deixarà d'ingressar perquè es queden en les butxaques dels autònoms i petites empreses de la ciutat com una manera d'alleujar les conseqüències que la pandèmia ha tingut en el nostre teixit econòmic", recorda el primer edil. En aquesta segona convocatòria de la mesura, que es va aplicar per primera vegada l'any passat, s'ha ampliat també al sector d'escoles infantils, acadèmies i repassos, que s'han sumat a les activitats inicialment previstes d'hostaleria, oci, comerç minorista, transport, els serveis de cura personal i les activitats esportives. Cal recordar que els propietaris dels locals amb negocis tenien fins al 31 de març per a presentar la sol·licitud de bonificació de l'IBI.

Durant el període habilitat s'han rebut 402 peticions. De moment, han sigut 289 les que han superat el procés de revisió, de manera que podran aprovar-se en el Ple ordinari d'abril, i s'espera que en les primeres setmanes del mes de maig el Ple municipal aprove els expedients restants. El càlcul del departament d'Hisenda apunta al fet que l'import total de la bonificació de l'IBI superarà els 400.000 euros.

Cal recordar que el mes de febrer passat el Ple va aprovar la declaració institucional plantejada per tots els grups polítics en el marc de la Mesa del Pacte local del renaixement per a mantindre un any més la bonificació del 95% de la contribució, una mesura pionera de l'Ajuntament de Vila-real que es va aplicar l'any passat per primera vegada i que va suposar 335.000 euros per al pressupost municipal.

La declaració institucional assenyala que "la prolongació de la pandèmia agreuja la situació econòmica que també tindrà encara efectes importants durant l'exercici 2022. Aquest impacte es produeix en un moment en el qual les empreses arriben molt afeblides a causa de molts mesos de baixa activitat". A més, afig que "en aquests moments és necessari continuar prenent mesures per a minimitzar els danys en l'àmbit social i econòmic amb l'objectiu fonamental d'ajudar a sobreviure les persones i les empreses més afectades per la situació". El text acordat per tots els grups polítics municipals es refereix específicament als sectors de l'hostaleria, oci, comerç minorista, transport, els serveis de cura personal i les activitats esportives com els més afectats per les restriccions durant la pandèmia, als quals posteriorment es va acordar afegir les escoles infantils, acadèmies i repassos, per haver patit també de manera important les conseqüències de les mesures per la crisi sanitària.

La proposta aprovada pel Ple suposa continuar qualificant d'especial interés o utilitat pública els sectors esmentats, de manera que se'ls aplica la bonificació en l'IBI, tal com recull l'Ordenança fiscal 1/2020 reguladora de l'impost sobre béns immobles, en l'article 6.8.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es