Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Vila-real licita el projecte A on? per a assegurar la continuïtat del programa d'oci alternatiu saludable dirigit a la joventut

dimarts, 19 d'abril de 2022

Activitats juvenils a l'Espai Jove

L'Ajuntament de Vila-real donarà continuïtat al programa d'oci juvenil A on? que va començar el 2020 com una prova pilot i que s'ha consolidat com una alternativa saludable d'oci per als joves durant els caps de setmana. El programa, impulsat per la Regidoria de Sanitat, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), i la Regidoria de Joventut, està adreçat a joves de 14 a 25 anys, que tenen en l'Espai Jove un punt de trobada i de promoció d'activitats adequades als seus interessos, com a alternativa a l'oferta de tota mena de consums. La bona acollida que ha tingut el projecte durant aquests dos anys, a pesar que s'ha realitzat de manera intermitent a causa de la pandèmia, ha portat el consistori a licitar el projecte per a garantir el seu desenvolupament durant els dos pròxims anys.

"Amb el programa A on? volem que els joves prenguen les regnes del seu oci, que autogestionen i impulsen les seues pròpies activitats esportives, culturals, lúdiques, educatives, sempre des d'una perspectiva saludable, allunyada de l'oci consumista, per a reforçar la seua autoestima, per a empoderar-los i ajudar-los a millorar les seues habilitats socials per a un millor desenvolupament personal i social", remarca la primera tinent d'alcalde i regidora de Sanitat, Silvia Gómez. La regidora valora el treball realitzat des de la UPCCA, amb el tècnic responsable José Gisbert al capdavant del programa, així com també la implicació de les regidories d'Educació, Serveis Socials i Joventut. En aquest sentit, la regidora de Joventut, Anna Vicens, constata que "el programa A on?, que va nàixer com una prova pilot, ha tingut una acollida excel·lent en aquests dos anys, malgrat les dificultats per al seu desenvolupament a causa de la pandèmia, per la qual cosa és important assegurar-ne la continuïtat i garantir que els nostres joves continuen tenint un espai d'oci alternatiu durant els caps de setmana en el qual ells són els protagonistes".

Així les coses, l'Ajuntament ha publicat la licitació del contracte per al desenvolupament del projecte, per import de 20.790 euros (IVA inclòs) anuals, amb una duració d'un any, prorrogable durant un any més.

Entre els objectius principals del programa destaca la "promoció d'alternatives estables d'oci i temps lliure educatives amb un caràcter lúdic, autogestionat, de relació, de qualitat i gratuït els caps de setmana", a més "d'incidir, en la mesura que siga possible, en la reducció de la demanda i ús abusiu de substàncies amb poder addictiu i fomentar estils de vida positius i saludables".

El plec de condicions també incideix en el fet que, encara que l'espai de referència del programa A on? es fixa a l'Espai Jove, també es fomentarà "la utilització de recursos i espais públics de què disposa la ciutat per a donar-los un ús adequat en horaris no habituals (centres municipals, biblioteques, poliesportius, etc.), així com llocs a l'aire lliure i un altre tipus d'espais, públics o privats, que puguen assumir les activitats d'aquest programa". La finalitat és "crear entre la joventut una consciència responsable d'utilització dels recursos públics, a més d'implicar el teixit social i obrir canals i vies de col·laboració permanent amb entitats públiques i socials per a la programació de les activitats d'oci juvenil proposades pels mateixos usuaris, de cara a compartir i optimitzar els recursos i mitjans". L'horari habitual de les activitats serà els divendres de 17.00 a 21.00 hores i els dissabtes de 18.00 a 00.00 hores, amb excepcions en períodes de vacances.

Cal recordar que el programa A on? es va presentar poc abans d'esclatar la pandèmia al març de 2020, per la qual cosa la seua realització ha estat condicionada a les restriccions sanitàries de cada moment; tot i això, va arribar a comptabilitzar més de 850 usuaris en el primer any de funcionament, amb activitats com ara cinema fòrum, jocs de taula, debats, teatre, etc.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es