Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple aprova per unanimitat bonificar l'IBI a 288 locals amb negocis de comerç minorista, hostaleria, educació o esport

dimarts, 26 d'abril de 2022

Ple ordinari del 26 d'abril de 2022 de l'Ajuntament de Vila-real

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat les primeres 288 sol·licituds de la bonificació del 95% de l'impost de béns immobles (IBI) als locals amb negocis instal·lats, del total de 402 peticions rebudes. Aquests prop de tres-cents expedients que ja han passat la revisió dels tècnics municipals suposen la bonificació de 323.396 euros, que l'Ajuntament de Vila-real deixarà d'ingressar per a ajudar el teixit econòmic local a fer front a l'impacte que la covid ha tingut en la seua activitat. Aquesta mesura, consensuada en el si de la Mesa del Pacte local pel renaixement de la qual formen part tots els grups polítics, tindrà un impacte en diferents sectors comercials "que veuran alleujades les dificultats econòmiques ocasionades per la crisi sanitària", ha explicat el president de la Comissió d'Hisenda i coordinador de la Mesa del Pacte local pel renaixement de Vila-real. Així les coses, 104 bonificacions corresponen a comerç minorista (94.078 euros); 85 a hostaleria (140.000 euros); 46 a serveis personals com ara perruqueries, serveis d'estètica, fotografia, etc. (22.695 euros); 23 a serveis educatius com ara escoles infantils, acadèmies o repassos (18.394 euros); 9 a oci com ara parcs infantils, cinemes, espectacles, etc. (22.617 euros); 9 a serveis esportius (12.253 euros); o 9 a restauració (9.882 euros), entre d'altres.

Madrigal ha recordat que aquesta mesura ja es va aplicar l'any passat, amb un total de 350.000 euros bonificats a negocis de tota mena, "tot demostrant que quan treballem tots els partits units, en col·laboració també amb els sectors implicats com l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) i la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), som capaços de trobar solucions", ha subratllat el regidor, que ha recordat que són prop de 2,7 milions d'euros en ajudes directes els que ha concedit l'Ajuntament en els últims dos anys per a ajudar l'economia local.

Per part seua, l'alcalde, José Benlloch, a més d'agrair el treball realitzat pels tècnics del Departament d'Hisenda, ha incidit que aquestes quasi 300 bonificacions de l'IBI a locals amb negocis instal·lats que hui veuen la llum no seran les úniques, ja que l'Ajuntament va rebre un total de 402 sol·licituds. L'equip de govern espera aprovar les peticions restants en una pròxima sessió del Ple, de manera que l'impacte final de la mesura superarà els 400.000 euros.

El Ple també ha aprovat per unanimitat la concessió de la Medalla d'Or de la ciutat als esportistes olímpics Sebastián Mora Vedrí i Pau Francisco Torres i al vicepresident del Villarreal CF José Manuel Llaneza, pels seus mèrits esportius i la seua implicació i estima per la ciutat, així com la denominació de la Ciutat Esportiva Municipal amb el nom de Pau Francisco Torres.

En la sessió ordinària del mes d'abril també s'han tirat avant altres assumptes amb el suport de tots els grups polítics com la pròrroga durant dos anys del contracte de gestió del proveïment d'aigua potable a la ciutat; també s'ha aprovat la informació pública de l'expedient de modificació del Pla general d'ordenació urbana per a poder situar el quart institut a l'entorn del col·legi José Soriano, així com la suspensió temporal de llicències fins a l'aprovació definitiva d'aquesta modificació.

Amb el suport de tots els grups a excepció de Vox, que s'ha abstingut, s'ha aprovat el Pla director de proveïment d'aigua per als pròxims 25 anys, i l'expedient per a la contractació del servei de neteja d'edificis, dependències, centres i locals municipals per un import estimat total de 6.227.156 euros, amb una duració de cinc anys (un any, prorrogable durant altres quatre).

Galeria multimèdia

Imatges

Ple ordinari del 26 d'abril de 2022 de l'Ajuntament de Vila-real_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es