Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real coordina un dispositiu especial de seguretat en el retorn a la normalitat de les festes de Sant Pasqual

dijous, 5 de maig de 2022

Reunió de la Junta Local de Seguretat amb motiu de les festes de Sant Pasqual

Vila-real coordina el dispositiu especial de seguretat per a les festes de Sant Pasqual, les primeres que se celebraran amb normalitat i sense restriccions covid després de la pandèmia, i en les quals es realitzarà una especial vigilància dels actes més multitudinaris. La Junta Local de Seguretat s'ha reunit hui per a definir aquest dispositiu, que comptarà amb l'actuació coordinada de Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil durant els nou dies de festejos, del 13 al 22 de maig. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat en la reunió extraordinària de la Junta de Seguretat, presidida per la subdelegada del Govern, Soledad Ten, i que ha comptat també amb la presència del comissari provincial de la Policia Nacional, Emilio Romero, la regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, el comissari principal en cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, i altres comandaments del cos local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

En la reunió s'ha tancat l'operatiu de vigilància per als festejos que, com és habitual, comptarà amb la màxima col·laboració i coordinació entre els tres cossos de seguretat. Entre les qüestions que s'han tractat destaca de manera especial el reforç d'operatius durant la celebració dels actes més multitudinaris, amb especial incidència en els concerts que tindran lloc a la plaça Major i la plaça de l'Estadi de la Ceràmica, per implicar una major aglomeració de persones, tal com ha indicat la regidora de Seguretat Pública, Silvia Gómez. Així mateix, també s'ha abordat el dispositiu per a la seguretat dels actes taurins, ja que en aquestes festes es reprén la celebració de bous al carrer. Un altre dels espais que comptarà amb una especial vigilància policial serà el Recinte de la Marxa, situat a l'aparcament dels Jutjats, en la zona sud de la ciutat.

Amb la finalitat de conscienciar i donar resposta a qualsevol incident en matèria de violència de gènere, les festes comptaran també amb el Punt Violeta, gràcies a la col·laboració del Grup de Dones de Vila-real, una atenció que es prestarà en coordinació amb els efectius policials. Per part seua, la Guàrdia Civil també realitzarà operatius especials per al control d'alcoholèmia als conductors en els principals accessos i vies de la ciutat durant els festejos.

"Sabem que aquestes festes són molt esperades perquè seran les del retrobament després de dos anys de pandèmia i volem que la ciutadania puga gaudir-les amb intensitat però sobretot amb seguretat", ha subratllat Silvia Gómez, que ha apel·lat també "al civisme i al respecte per a garantir una normal convivència durant les festes".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es