Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Projecte Medes

Vila-real travessa fronteres com a referent en mediació escolar amb una nova trobada europea del projecte AdTransMedes

dijous, 5 de maig de 2022

Presentació de l'intercanvi d'estudiants del projecte europeu de mediació escolar AdTransMedes_1

La ciutat serà amfitriona de la setmana de clausura del projecte europeu Erasmus+ AdTransMedes, que té com a finalitat continuar avançant a enfortir la mediació escolar a Europa. L'esdeveniment, impulsat per l'Ajuntament de Vila-real, juntament amb l'IES Miralcamp i l'Associació El Porc Espí, tindrà lloc del dilluns 9 al divendres 13 de maig i reunirà els membres europeus del projecte i estudiants dels quatre països participants: Espanya, Itàlia, França i Croàcia.

"AdTransMedes és la segona part d'un projecte anterior, el projecte Medes, que es va realitzar entre 2015 i 2018 i aquest nou projecte en principi havia de realitzar-se entre els anys 2019 i 2021, però a causa de la pandèmia moltes activitats van haver d'ajornar-se i finalment, acabaran aquest 2022, per això, les activitats de la setmana que ve són el punt i final a les trobades que han sorgit arran d'aquesta col·laboració", explica el regidor de Solidaritat, Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela. L'edil afig que la ciutat comptarà amb la presència de més de 50 persones procedents de tres ciutats europees: Sacile, la ciutat italiana agermanada amb Vila-real amb la qual va dur a terme el primer projecte Medes, a la qual en aquesta segona part del projecte s'han unit la Réole (França) i Novigrad-Cittanova (Croàcia).

"Els participants italians, amb els quals duem a terme el primer projecte, són els mateixos que ara continuen col·laborant amb nosaltres en aquesta segona edició", explica Pilar Gonell, vicedirectora de l'IES Miralcamp. Gonell afig que la seua proposta és intentar adaptar tot el material que han creat per a implementar un programa de mediació escolar en el centre. L'objectiu és "adaptar el programa actual al sistema escolar croat i francés, atés que són els dos nous membres participants", detalla.

Lorena Ortells, presidenta de l'Associació El Porc Espí, ha subratllat la implicació d'aquesta entitat i el seu compromís de col·laboració amb l'Ajuntament per a estendre i reforçar la mediació en l'àmbit educatiu.

L'Ajuntament de Vila-real juntament amb l'IES Miralcamp i l'Associació El Porc Espí són les tres entitats locals sòcies d'AdTransMedes que conjuntament han impulsat aquesta setmana la trobada en la qual els representants dels països membres i estudiants d'intercanvi participaran en diferents activitats. Així, s'han programat excursions i tallers pensats per a fomentar la mediació, entre els quals cobren especial interés la trobada preparada per al dimarts 10 de maig, titulada Classrooms for peace (Classes per la pau), on es reuniran tots els participants del projecte per a assistir a les diferents activitats. Pilar Gonell ha destacat de manera especial la conferència de José Pérez Martínez, mediador, metge i expert en Sofrologia i programació neurolingüística, que impartirà la xarrada "Eines per a la mediació".

Cal recordar que el mes de març passat, després de dos anys sense poder realitzar cap trobada per la situació sanitària, Sacile va tornar a reunir les ciutats implicades, incloent a Vila-real, per a reprendre les accions conjuntes i estrényer llaços entre ciutats.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de l'intercanvi d'estudiants del projecte europeu de mediació escolar AdTransMedes
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es