Inici -> Àrees -> Projectes Europeus -> Notícies de projectes europeus

Vila-real se suma dilluns al Dia d'Europa amb una jornada institucional reivindicativa i activitats en els col·legis

dissabte, 7 de maig de 2022

9 de maig. Dia d'Europa

Vila-real se suma dilluns a la commemoració del Dia d'Europa amb una jornada reivindicativa dels valors europeus i activitats de sensibilització en els col·legis, als quals la Regidoria d'Internacionalització i Projectes Europeus ha convidat a sumar-se a l'efemèride. La jornada, que arrancarà a les 11.30 hores al jardí de Jaume I, comptarà amb la recepció oficial a les delegacions europees que participen en les jornades transnacionals del projecte AdTransMedes i finalitzarà amb la campanya #UnArbolPorEuropa que impulsa el col·lectiu Equip Europa per a la conscienciació social per la sostenibilitat des de l'àmbit local.

"El 9 de maig es commemora l'aniversari de la Declaració Schuman, que va establir les bases del que posteriorment seria la Comunitat Econòmica Europea. Al voltant d'aquesta efemèride, institucions i municipis de la Unió Europea celebrem el Dia d'Europa i reivindiquem els valors de pau, cooperació i unitat sobre els quals s'ha construït el projecte europeu. A Vila-real, on ens sentim profundament implicats amb aquests valors i compromesos amb la construcció d'una Europa millor, no podíem deixar de commemorar aquesta important data", valora el regidor d'Internacionalització i Projectes Europeus, Eduardo Pérez. L'edil recorda, en aquest sentit, la participació de Vila-real en programes de cooperació i consolidació de llaços amb diferents països europeus com els múltiples Erasmus + que desenvolupen els col·legis i instituts de la ciutat o programes com ara AdTransMedes, en el qual, a través de les seues diferents fases, Vila-real ha exportat el seu coneixement i experiència en mediació escolar per a portar-la a col·legis de tota Europa, de la mà de l'institut Miralcamp i l'Associació El Porc Espí.

Precisament, un dels actes centrals del Dia d'Europa serà la recepció oficial a les delegacions internacionals de l'AdTransMedes, en les quals participen autoritats i entitats de Sacile (Itàlia), agermanada amb Vila-real des de 2014, Novigrad-Cittanova (Croàcia) i La Réole (França), agermanades per part seua amb Sacile. Durant la jornada, els alumnes de les delegacions participants en el programa europeu llegiran frases i expressions referides als valors de la construcció europea, la pau i la unitat. També s'ha convidat als centres docents de Vila-real a sumar-se a la reivindicació d'aquests valors a través de pancartes que es remetran als col·legis perquè l'alumnat puga escriure en elles els seus missatges per Europa. Aquests missatges es recolliran posteriorment i s'exhibiran a la BUC. A més, la Regidoria d'Internacionalització i Projectes Europeus, en col·laboració amb la delegació d'Educació, ha convidat als centres a fer sonar l'himne de la Unió Europea en els moments d'entrada i eixida dels escolars.

L'exhibició d'un mosaic reivindicatiu i la campanya #UnArbolPorEuropa culminaran la jornada institucional en commemoració del Dia d'Europa.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es