Inici -> Àrees -> Projectes Europeus -> Notícies de projectes europeus

Benlloch defén la mediació i la col·laboració entre països per a la construcció d'una Europa forta, unida i en pau

dilluns, 9 de maig de 2022

Celebració del Dia d'Europa _4

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha defés el valor de la col·laboració entre països i la mediació per a la construcció d'una Europa forta, unida i en pau durant la seua intervenció en l'acte central celebrat a Vila-real amb motiu del Dia d'Europa. Benlloch ha presidit la recepció oficial a les delegacions internacionals que participen en la trobada del projecte europeu de mediació escolar AdTransMedes. En el marc del Dia d'Europa que se celebra aquest 9 de maig, l'Ajuntament de Vila-real ha rebut les autoritats i entitats de Sacile (Itàlia), agermanada amb Vila-real des de 2014, Novigrad-Cittanova (Croàcia) i La Réole (França), agermanades al seu torn amb Sacile, que durant aquests dies participen en les jornades transnacionals del projecte Erasmus+ AdTransMedes, en el qual Vila-real està implicada de la mà de l'institut Miralcamp i l'Associació El Porc Espí.

"Europa és més que un continent. És una història comuna i compartida, plagada de sofriment, però també d'esperances i grans assoliments que sempre han vingut de la mà de la cooperació, l'acord i la transacció. En una altra paraula més concorde al que ens ha portat hui ací: la mediació", ha assegurat Benlloch. A més, l'alcalde ha subratllat que "en un moment com l'actual, en el qual els nostres germans d'Ucraïna estan patint una invasió brutal, hem de recordar que la construcció d'un món en pau comença des dels xicotets pobles, des de les nostres ciutats, des de la consolidació d'una Europa forta, més enllà de l'econòmic o polític. Una identitat europea, construïda sobre la base de llaços d'amistat, d'afecte, d'emocions compartides". Per això, el primer edil ha incidit en la rellevància d'impulsar "projectes europeus com ara AdTransMedes o els múltiples programes Erasmus+ que es desenvolupen en els nostres col·legis i instituts".

L'alcalde ha mostrat la seua satisfacció pel treball conjunt amb aquests socis europeus i els fruits aconseguits des que el 2014 Vila-real s'agermanara amb la ciutat italiana de Sacile i ha destacat de manera especial "la cooperació que s'ha entaulat entre els nostres municipis, entitats i instituts per a la construcció d'una Europa millor. Una Europa educadora i mediadora, com ho és Vila-real i les nostres ciutats. Una Europa que creu i treballa per la pau i pel diàleg. Poques vegades en la nostra història recent ha sigut tan necessari com ho és ara".

L'alcalde, que presideix la delegació espanyola dels alcaldes en el Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa, ha agraït el compromís de les autoritats i entitats de Sacile, Novigrad-Cittanova i La Réole amb la mediació en diferents àmbits, però sobretot en l'educatiu, un compromís que també Vila-real manté de manera ferma. "Aquest camí no hauria sigut possible sense la dedicació, la visió i el compromís de l'institut Miralcamp i l'Associació El Porc Espí, als quals agraïsc especialment que hagen situat a Vila-real en el lideratge europeu d'una cosa en la qual creiem profundament", ha afirmat.

Durant l'acte, celebrat al jardí de Jaume I, alumnes participants en el programa europeu han llegit frases i expressions referides als valors de la construcció europea, la pau i la unitat. A més, l'Ajuntament també ha convidat als centres docents de Vila-real a sumar-se a la reivindicació d'aquests valors a través de pancartes en els col·legis perquè el seu alumnat puga escriure en elles els seus missatges per Europa. Aquests missatges es recolliran posteriorment i s'exhibiran a la BUC.

Després de la recepció oficial a les delegacions del projecte AdTransMedes, Vila-real també s'ha sumat a la campanya #UnArbolPorEuropa amb la plantació d'un arbre al jardí de Jaume I. Aquesta iniciativa ha sigut impulsada pel col·lectiu Equip Europa, el representant del qual a Vila-real és Iker Martín, per a la conscienciació social per la sostenibilitat des de l'àmbit local.

Galeria multimèdia

Imatges

Celebració del Dia d'Europa _2 Celebració del Dia d'Europa _1 Celebració del Dia d'Europa

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es