Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real eleva al Ple el reajustament pressupostari davant el nou escenari de sobrecostos energètics i renaixement postpandèmia

dimarts, 10 de maig de 2022

Ajuntament de Vila-real_7

La modificació del pressupost municipal per a fer front a l'impacte dels costos energètics i per a garantir la prestació de serveis en el nou escenari derivat de l'escalada de preus i les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna s'elevarà al Ple en els pròxims dies després que hui mateix haja sigut dictaminada en la Comissió d'Hisenda. Aquest reajustament pressupostari supera els 4,2 milions d'euros i correspon a un expedient de suplements de crèdit per import de 4.146.065 euros i un expedient de crèdits extraordinaris per valor de 112.921 euros. L'alcalde de Vila-real i regidor d'Hisenda, José Benlloch, ha recordat que amb aquesta modificació dels comptes municipals reequilibrem el pressupost per a "reforçar les partides que són més necessàries en aquests moments i prescindir d'aquelles que no són prioritàries en l'escenari actual de preus elevats, guerra a Ucraïna i derivades de la crisi per la pandèmia, a la qual s'uneixen les crisis del deute i de l'urbanisme del PP que continuem gestionant".

Benlloch incideix en què el Pla de retrobament, reconnexió i renaixement que va presentar l'equip de govern ja marcava com un dels objectius clau la redefinició del pressupost de 2022 "amb la finalitat de reequilibrar els comptes i adaptar-los a la nova realitat que ha suposat l'escalada de costos energètics i la inflació, que ens ha impactat també de manera important a l'Ajuntament".

Amb el reajustament pressupostari el consistori incrementa la dotació prevista per a subministraments energètics en més d'un milió d'euros, garantint així la prestació de serveis bàsics, com l'enllumenat públic o el funcionament d'instal·lacions esportives o educatives i altres dependències municipals. Així mateix, l'equip de govern també dona resposta a les necessitats de funcionament de les diferents regidories i prioritza el manteniment de serveis i l'execució de projectes que s'emmarquen en la nova etapa de reconnexió i renaixement de la ciutat.

Així, s'incorpora dotació pressupostària per a projectes com la nova fase de modernització de zones industrials cofinançada amb l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace); l'adequació de dependències al Termet dins del Pla de millora del paratge (60.000 euros); la renovació de jocs infantils en diferents parcs i jardins de la ciutat (35.000 euros); la construcció de nínxols al Cementeri Municipal (40.000 euros); l'adequació de l'edifici de l'antic cine Condal en el marc de l'acord aconseguit amb l'orde de Pares Franciscans per a destinar les dependències a la conservació de les carrosses i peanyes de la Setmana Santa (74.000 euros), entre altres. També es reforça la dotació de regidories com Esports, Festes, Innovació, Mobilitat o Territori. A més, es continua fent front a les conseqüències de la gestió urbanística del PP i el degoteig d'empastres, amb la dotació d'una partida de 356.000 euros per al pagament d'una nova sentència ferma, que es finançarà amb càrrec al préstec previst en el pressupost per a sufragar l'urbanisme heretat de l'etapa popular.

L'equip de govern no oblida tampoc l'aliança amb la societat civil i, a més d'assegurar el pagament de les ajudes a la cooperació (60.000 euros) o les subvencions a les associacions de veïns, l'expedient de crèdits extraordinaris contempla subscriure tres nous convenis en el marc d'aquesta nova etapa de reconnexió social. D'una banda, l'Ajuntament signarà un acord per a aportar 15.000 euros a la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia Fundació José Soriano Ramos de l'UJI; també es destinen 10.000 euros a l'acord amb la Universitat de València per al projecte d'investigació sobre la plaga de cotonet que afecta la citricultura i altres 10.000 euros al conveni amb l'Associació Comarcal de Pous de Reg.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es