Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

Vila-real guanyarà 3.000 metres quadrats d'espai públic i més seguretat amb la transformació de l'Estadi de la Ceràmica

dimecres, 11 de maig de 2022

Presentació del projecte de transformació de l'Estadi de la Ceràmica_2

El projecte de transformació de l'Estadi de la Ceràmica generarà 3.000 metres quadrats d'espai públic a l'entorn dels carrers de Benicàssim i Almassora, i sobretot dotarà d'una major seguretat al camp de futbol del Villarreal CF, i completarà el procés de millora contínua del recinte dut a terme pel club en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha remarcat la importància històrica d'aquesta transformació de l'Estadi de la Ceràmica durant l'acte oficial de presentació del projecte, en el qual Benlloch ha intervingut juntament amb el president del Villarreal CF, Fernando Roig, i César Azcárate, responsable de la consultora d'enginyeria i arquitectura Idom, encarregada del desenvolupament del projecte.

"Estem davant d'un dia històric per a Vila-real, per al Villarreal CF i per a la província", ha afirmat Benlloch, que ha detallat les fites en el treball conjunt que la ciutat i el club porten realitzant durant l'última dècada "en un win-win que no sols ha servit per a millorar l'estadi municipal sinó que també ens ha portat a anar de la mà en altres àmbits, com la construcció i ampliació de les ciutats esportives fins a comptar amb un total de 18 camps de futbol, la millora de la viabilitat econòmica del club i rebatejar el camp com a Estadi de la Ceràmica per a comptar amb més patrocinis, el suport a l'economia local i la millora de la seguretat en l'estadi". En aquest sentit, Benlloch ha explicat que l'obra de remodelació completa del camp de futbol municipal "garanteix de manera històrica l'accés i evacuació de manera segura i amb garanties de futur". El projecte generarà 3.000 metres quadrats d'espai públic als carrers de Benicàssim i Almassora, a més de millorar la connexió de l'estadi amb la plaça.

L'alcalde ha desgranat alguns dels fruits del treball conjunt entre el Villarreal CF i l'Ajuntament en benefici de la ciutat com la construcció de la Ciutat Esportiva Pamesa el 2015 i la Ciutat Esportiva Municipal Pau Francisco Torres el 2016; la demolició de l'antic pavelló Campió Llorens el 2017 i la construcció d'un nou poliesportiu el 2019, pagat pel Villarreal CF; el canvi de nom a l'Estadi de la Ceràmica, la creació de la plaça de Pascual Font de Mora el 2019 o la instal·lació de les escultures de Jaume Plensa el 2020 també han sigut avanços decisius en benefici de la ciutat.

L'alcalde ha assegurat que "tindrem el millor estadi del món per al millor equip del món i la millor ciutat del món" i ha demanat comprensió als residents, aficionats i ciutadania en general per les molèsties i dificultats que comportarà el projecte, l'execució del qual arrancarà dilluns que ve i es prolongarà fins a desembre, quan podran tornar a celebrar-se partits, encara que la previsió és que la transformació estiga completada al març de 2023, amb motiu del centenari del club.

Per part seua, el president del Villarreal CF, Fernando Roig, ha mostrat la seua satisfacció per escometre aquesta obra en un moment històric per al club, en portes del centenari. A més, ha ressaltat que es tracta d'un projecte de gran envergadura "que pagarà el Villarreal CF però que quedarà per al patrimoni de la ciutat perquè l'estadi és municipal". El cost de l'obra superarà els 30 milions d'euros i la seua execució serà a càrrec de l'empresa local Alviben.

César Azcárate, de la consultora Idom, ha explicat els detalls del projecte de transformació amb el qual "l'estadi es convertirà en un element unitari, més amable i relacionat amb la ciutat".

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del projecte de transformació de l'Estadi de la Ceràmica Presentació del projecte de transformació de l'Estadi de la Ceràmica_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es