Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real reconeix l'esforç dels "herois i heroïnes de la pandèmia" amb el lliurament dels Premis 20 de Febrer extraordinaris

diumenge, 22 de maig de 2022

Premis 20 de Febrer extraordinaris per la lluita contra la covid-19

En l'últim dia de les festes de Sant Pasqual, l'Ajuntament de Vila-real ha celebrat el lliurament dels Premis 20 de Febrer extraordinaris, l'esperat homenatge de la ciutat a les persones i col·lectius que han treballat i col·laborat en la lluita contra la pandèmia. L'acte, celebrat a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, ha congregat representants de les forces de seguretat i emergències, sanitaris, centres docents, departaments municipals, associacions, comerços, institucions, voluntaris... prop d'un centenar de persones han pujat a l'escenari de l'Auditori, en representació de la societat vila-realenca. Els herois i heroïnes de la covid-19 passen d'aquesta manera a formar part de l'elenc d'honors i distincions de la ciutat.

"Hem volgut fer un reconeixement exhaustiu perquè, en aquesta lluita contra la pandèmia, tots i totes hem hagut de combatre en algun moment. Tots i totes hem respost de la millor manera que hem pogut, amb tota la nostra energia i capacitats. Cadascú amb les nostres armes", ha destacat l'alcalde, José Benlloch, en el seu parlament. L'alcalde ha tingut un record especial cap a les víctimes de la covid-19 i les seues famílies i ha animat els assistents a "celebrar la vida". "Aquesta és la principal lliçó que ens deixa la covid-19: hem de celebrar la vida, cada dia. Una altra igual d'important és que junts som millors. Units i unides, som invencibles", ha assenyalat Benlloch, que ha volgut també agrair la unanimitat política mostrada per tots els grups durant la pandèmia.

L'acte, conduït pels periodistes vila-realencs Susanna Lliberós i Raúl Puchol, ha arrancat amb música -la lírica de CreaEscena- i un sentit homenatge als 108 vila-realencs i vila-realenques que han perdut la vida a conseqüència de la covid-19, representats per 108 roses blanques. El visionat del vídeo del reportatge fotogràfic de byZelig "Rostres després de la primera batalla" ha donat pas a la intervenció de dos representants de la societat civil guardonada hui: el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, i la impulsora del col·lectiu Xiques positives, Amparo Alcaraz. Ambdós han recordat els pitjors moments del confinament i la força demostrada per la ciutadania per a fer front a l'adversitat. Un altre vídeo, produït aquesta vegada per la revista Poble, ha recordat l'esforç de la ciutat per a renàixer i ha donat pas al lliurament dels guardons, per part de l'alcalde i els portaveus dels sis grups polítics municipals.

Els Premis 20 de Febrer extraordinaris per la seua contribució a la lluita contra la covid-19 són: Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat; Exèrcit; Policia Local i Protecció Civil; les regidories i departaments municipals de Serveis Socials, Oficina d'Atenció i Tràmits, ordenances i netejadores, Cementeri Municipal i Serveis Públics; empreses de serveis funeraris; Registre municipal de voluntariat covid-19; Departament de Salut de la Plana; xarxa solidària de confecció de màscares higièniques i reutilitzables; col·lectiu Xiques positives; grup de makers; agrupació d'agricultors; entitats socials; projecte #CuentaConmigo del Villarreal CF; residències de persones majors; Ucovi; Ashiovi; centres educatius i escoles infantils de Vila-real; comerciants del mercat ambulant; comerciants del Mercat Central; col·lectiu de netejadores i netejadors; col·lectiu de periodistes i mitjans de comunicació; Fundació Caixa Rural Vila-real; Mesa del Pacte local pel renaixement de Vila-real; xiquets i xiquetes de Vila-real; col·lectiu de persones majors; i ciutadania de Vila-real en general. Tots ells han vist reconeguda hui la seua aportació imprescindible durant la pandèmia. El Dona nobis pacem, en una interpretació coral dirigida per Alfredo Sanz, ha tancat l'homenatge als herois i heroïnes de la pandèmia a Vila-real.

Més fotografies, al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Premis 20 de Febrer extraordinaris per la lluita contra la covid-19_3 Premis 20 de Febrer extraordinaris per la lluita contra la covid-19_2 Premis 20 de Febrer extraordinaris per la lluita contra la covid-19_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es