Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

El Congrés de Turesport conclou amb la idea que cal potenciar la relació existent entre les empreses i les administracions

divendres, 27 de maig de 2022

Turesport 2022_2

El Congrés de Turesport ha conclòs hui amb la idea que cal potenciar la relació existent de les empreses entre elles i amb les administracions. Els ponents han posat sobre la taula de debat la necessitat de crear sinergies entre turisme i esport. Diego Vila, regidor de Turisme de l'Ajuntament de Vila-real, ha assenyalat que "la província de Castelló té molt de potencial i som els primers que ens ho hem de creure. Des de Vila-real, hem fet una aposta important i vull agrair tots els participants de Turesport que s'hagen involucrat tant per a fer que això funcione, per això estic segur que l'any que ve tornarem a trobar-nos i intentarem créixer una mica més".

Vila ha assenyalat que encara que el congrés ha finalitzat, la fira Turesport continua durant tot el cap de setmana. Així, ha convidat el públic a gaudir de les activitats que han plantejat les empreses de tota la província al Termet de Vila-real. "Ara comença un altre tipus d'esdeveniment que complementa molt bé totes les idees que hem debatut durant aquests dos dies de congrés i que han resultat tan interessants", conclou l'edil.

Pedro Nebot, director de Turesport, ha assenyalat aquest congrés i la fira com el punt d'inflexió en la necessitat de fer accessible a l'esport el paratge natural: "Molts assistents han coincidit a assenyalar que és necessari crear una taula de diàleg per a abordar la problemàtica que existeix en els espais naturals i el medi ambient en els esdeveniments esportius, activitats a l'aire lliure, que no podem anar per vies diferents".

Durant el dia de hui, en el congrés s'ha tractat el tema del nou fenomen turístic i el turisme sostenible, inclusiu i accessible, en el qual els professionals del sector han parlat dels reptes que hi ha en l'actualitat i en taules redones en les quals han participat el cap de servei de l'SME, José Ramón Cantavella, l'exesportista paralímpic David Casinos, o el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, entre altres. Nebot considera que un d'ells és "tornar a encendre la marca de Castelló Escenari Esportiu ja que està molt arrelada en la població i caldria continuar potenciant-la perquè és una demanda del sector".

El mapa general del congrés ha sigut abordar temàtiques amb les organitzacions públiques, posteriorment el turisme internacional i per a finalitzar les empreses privades. Nebot conclou que "sí que és veritat que s'han dut a terme coses molt importants i que es continuen realitzant, però és moment de fer-les més visibles i continuar col·laborant amb més empreses perquè és necessari perquè les administracions avancen i les companyies també".

Més fotografies, en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Turesport 2022 Turesport 2022_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es