Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real atorga els XXV Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu a Ada Roig i a Vicent Gascó, com a guanyadora i finalista

dissabte, 28 de maig de 2022

Lliurament dels Premis Maig 2022

Aquest dissabte s'ha celebrat a la plaça Major de Vila-real el lliurament dels Premis Maig - Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu, convocats per la Regidoria de Normalització Lingüística en col·laboració amb l'Associació Cultural El Guitarró, amb una dotació de 600 euros per a l'obra guanyadora i 300 euros, per a l'obra finalista.

En aquesta vint-i-cinquena edició s'han presentat 36 relats i el primer premi ha sigut per a Tempesta, obra d'Ada Roig, i el segon premi ha recaigut en La veu de l'aigua, obra de Vicent Gascó. El Jurat d'aquesta edició està format per Mònica Soler i Carme Martí, tècniques de la Regidoria de Normalització Lingüística; Noelia Samblás, regidora de Tradicions, Innovació Cultural, Relacions Institucionals i Normalització Lingüística i presidenta del Jurat; Pasqual Broch, en representació de l'Associació Cultural El Guitarró, que ha actuat com a secretari, i Vicent Usó, escriptor.

La guanyadora, Ada Roig Carreras, és de Torroella de Fluvià i es declara empordanesa d'arrel i de cor. Confessa que actualment es dedica a la docència i a la maternitat i, des de fa poc més d'un any, l'escriptura ha passat a ocupar bona part del seu temps lliure i, encara que es considera una aprenenta novella, l'any 2021 ha guanyat ja diversos premis.

El finalista, Vicent Gascó Villanueva és de Castelló de la Plana, va estudiar per a mestre d'escola i es va especialitzar en psicoteràpia Gestalt. Li agrada l'entomologia, viatjar i contar històries sobre el paper. Ha publicat el llibre de relats Seis libélulas i les novel·les El Círculo XY, Amado Amati i Los perros del bambú.

Enguany el lliurament dels Premis Maig torna a celebrar-se en el seu mes natural, tal com indicia la regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, "teníem moltes ganes de recuperar la normalitat després de la pandèmia i un signe clar de superació d'aquests dos anys de restriccions és poder lliurar els premis en el mes que els dona nom, maig".

L'acte ha estat conduït per l'escriptor i membre de l'AC El Guitarró, Vicent Usó, que ha declarat que està molt satisfet per haver arribat a la 25a edició d'uns premis que compten amb un prestigi important dins de les convocatòries literàries que es promouen en el nostre àmbit lingüístic, no només per una trajectòria ja dilatada en el temps, sinó perquè, al llarg d'aquests anys, s'han llaurat fama de rigorosos, solvents i equànimes a l'hora de reconéixer la qualitat literària.

Després del lliurament dels guardons, s'ha llegit un manifest per a celebrar els 90 anys de les Normes de Castelló amb el lema 'Una llengua per guanyar' de la mà de Castelló per la Llengua que declara que totes i tots som imprescindibles per a guanyar la llengua. I per a finalitzar, el grup Abraç Band ha oferit una actuació a l'estil de les brass bands tradicionals de Nova Orleans, amb un directe enèrgic, ritmes festius, so poderós i repertori eclèctic pensat per a no deixar la gent quieta.

Pots veure totes les fotografies de l'acte en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Lliurament dels Premis Maig 2022 _4 Lliurament dels Premis Maig 2022 _1 Lliurament dels Premis Maig 2022 _2

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es