Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real reconeix Pau Torres, Sebastián Mora i José Manuel Llaneza amb la Medalla d'Or per la seua aportació a la història esportiva de la ciutat

diumenge, 29 de maig de 2022

Lliurament de la Medalla d'Or a Pau Torres, Sebastián Mora i José Manuel Llaneza _3

Pau Francisco Torres, Sebastián Mora Vedrí i José Manuel Llaneza Durá ja formen part de l'elenc d'honors i distincions de Vila-real després d'haver rebut hui la Medalla d'Or de la ciutat, en un acte institucional celebrat a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit la cerimònia, al costat de la corporació municipal, amb l'assistència de fills predilectes i adoptius, honors i distincions de Vila-real, i familiars i reunits dels guardonats, entre ells, el president del Villarreal CF, Fernando Roig.

Amb aquesta distinció, aprovada amb la unanimitat de tots els grups municipals, la ciutat de Vila-real reconeix els mèrits en l'àmbit esportiu del futbolista Pau Torres, el ciclista Sebastián Mora i el vicepresident del Villarreal CF, José Manuel Llaneza, perquè, tal com ha destacat l'alcalde en el seu discurs, "amb ells hem escrit alguns dels capítols més extraordinaris d'aquesta nova Vila-real del segle XXI". L'alcalde també ha subratllat que "els tres, des de les seues respectives àrees, han contribuït a difondre el nom de la nostra ciutat per tot el món".

Benlloch ha remarcat que l'esport és un motor de progrés i transformació en la nova Vila-real del segle XXI de la mateixa manera que ho va ser la citricultura en el segle XIX i la indústria ceràmica en el segle XX. "La història dels últims anys a Vila-real no es podria entendre sense el Villarreal CF", ha afirmat. De la mateixa manera, "el ciclisme a Vila-real no és una anècdota, sinó que està en l'ADN dels vila-realencs i les vila-realenques".

Del vicepresident del Villarreal CF, José Manuel Llaneza, l'alcalde ha destacat que "encarna la professionalització, la promoció i el creixement que el club ha experimentat al llarg de les últimes dècades, i que ha col·locat el club de la nostra ciutat a l'elit del futbol mundial", com així ho ha demostrat aconseguint ser campió de l'Europa League i arribant a les semifinals de la Champions. Amb 28 anys de trajectòria en el club, José Manuel Llaneza "ha contribuït a consolidar un Villarreal que mai es deté, sinó que sempre persegueix nous somnis, com el futur Estadi de la Ceràmica" i s'ha convertit en un vila-realenc més. 

"El treball, la disciplina, la victòria sobre les dificultats, són qualitats de l'esport que s'encarnen en Pau Torres", Medalla de Plata en els Jocs Olímpics de Tòquio amb la Selecció Espanyola de Futbol i campió de l'Europa League amb el Villarreal CF. "Però a més, a les qualitats de l'esport sumes les teues pròpies, com l'honradesa i també la humilitat, sempre mantinguda en tot moment, la discreció, no mirar mai per dalt del muscle a ningú", ha asseverat l'alcalde en referir-se al futbolista groguet, a qui ha donat les gràcies per "ajudar-nos a construir la nova Vila-real del segle XXI, de valors, que mira sempre avant però no s'oblida mai d'on ve".

El ciclista Sebastián Mora, amb dues participacions olímpiques a Londres 2012 i Tòquio 2021, compta a més en el seu palmarés amb un campionat del món i huit campionats d'Europa de ciclisme en pista, entre altres èxits. Aquests assoliments l'han fet mereixedor de la Medalla d'Or de la ciutat, per ser digne hereu de la tradició ciclista vila-realenca que té entre els seus grans referents al campió Juan Bautista Llorens. "És una mostra de la continuïtat d'aquesta passió ciclista a Vila-real, i de com Sebas ha sabut recollir un llegat i una herència que venia des de lluny per a portar-la a cotes cada vegada més altes", ha assenyalat l'alcalde.

Els tres guardonats han agraït, molt emocionats, la distinció concedida per l'Ajuntament de Vila-real, amb la qual els seus noms queden ja escrits amb lletres d'or en la història local.

Més fotografies, al Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Lliurament de la Medalla d'Or a Pau Torres, Sebastián Mora i José Manuel Llaneza _2 Lliurament de la Medalla d'Or a Pau Torres, Sebastián Mora i José Manuel Llaneza _1 Lliurament de la Medalla d'Or a Pau Torres, Sebastián Mora i José Manuel Llaneza

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es