Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real destaca la labor del Centre Cristià amb una programació d'activitats per a commemorar el seu 50é aniversari

dilluns, 30 de maig de 2022

Presentació dels actes pel 50é aniversari del Centre Cristià _3

El Centre Cristià compleix mig segle de vida i l'Ajuntament de Vila-real reforça els seus llaços amb el col·lectiu a través de la col·laboració en la programació d'activitats per a commemorar l'aniversari, que inclouen una exposició sobre la Bíblia, conferències sobre la història dels protestants i un concert de gòspel, entre altres iniciatives. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, la regidora de Tradicions i Relacions Institucionals, Noelia Samblás, i el pastor de l'església evangèlica Centre Cristià Vila-real, Francisco Hilario, han presentat aquesta programació especial en un acte que ha servit també per a inaugurar l'exposició històrica cultural del món bíblic, "Expobiblia", que es pot visitar en la carpa instal·lada al parc de la Maiorasga i en què es realitza un recorregut sobre alguns dels aspectes més destacats del llibre més traduït de la història.

"El Centre Cristià compleix mig segle, un assoliment que no és fàcil d'aconseguir hui dia, però la presència dels protestants a Vila-real es remunta al segle XVI, per la qual cosa aquesta confessió és present des dels primers segles d'història de la nostra ciutat", ha assegurat l'alcalde, qui ha destacat que aquest aniversari coincideix amb un moment en el qual "afrontem reptes importants en la nova Vila-real del segle XXI per a unir-nos encara més". Benlloch recorda que l'origen de la paraula ajuntament ha de veure amb "unir, reunir i treballar pel que ens uneix", i en aquest sentit ha destacat la labor que el Centre Cristià, i especialment el seu pastor Francisco Hilario, "realitza pels qui més ho necessiten; més enllà de la fe, feu un treball d'ajuda al necessitat que des de l'Ajuntament volem agrair i reconéixer". Benlloch ha desitjat al Centre Cristià "molts anys més de vida i de convivència, en una ciutat com Vila-real, integradora i oberta, en la qual sabeu que ens teniu a la vostra disposició, i que les instal·lacions municipals són també vostres, són de tots", al mateix temps que els ha animat a commemorar aquest aniversari i a "celebrar la vida". En el marc de l'aliança social, l'Ajuntament manté un conveni anual amb el Centre Cristià per import de 7.500 euros, que ajudarà al col·lectiu en la realització dels actes programats per a commemorar el 50é aniversari.

El pastor Francisco Hilario ha desgranat aquesta programació, que arranca amb la inauguració de l'exposició bíblica, que es pot visitar fins al 4 de juny al parc de la Maiorasga; demà, 31 de maig, la Casa dels Mundina acollirà la conferència "Sant Pasqual, amic dels protestants?", a les 19.00 hores; a la mateixa hora del dimecres 1 de juny, la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real serà escenari de la projecció La historia silenciada; la tercera de les xarrades s'ha programat per al divendres 3 de juny, a les 19.00 hores, a la Casa dels Mundina, sota el títol "De Joan Mell 1570 al Centre Cristià Vila-real 2022". Les activitats continuaran el dissabte 4 de juny, amb el concert gòspel del cor Gloria, de València, a les 21.00 hores a la plaça de la Vila. Finalment, els actes commemoratius es tancaran el diumenge 5 de juny amb un culte de celebració unit a les 11.00 hores a la plaça Major, per a celebrar la festivitat de Pentecosta.

Francisco Hilario ha remarcat que la celebració d'aquest aniversari pretén "reconéixer i agrair el treball de totes les persones que han viscut dins de la fe protestant" des de la convivència i "sense cap ànim de venjança ni retrets sinó a través d'una veu que recorde la labor que tants homes i dones van fer de manera silenciosa". Hilario ha tingut unes paraules de record per al primer pastor del Centre Cristià Vila-real, Julio Díaz Sánchez, i ha destacat "la bona sintonia i col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real en l'última dècada". Per part seua, Noelia Samblás ha felicitat el col·lectiu pel seu mig segle d'història i els ha agraït els actes programats. 

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació dels actes pel 50é aniversari del Centre Cristià Presentació dels actes pel 50é aniversari del Centre Cristià _2 Presentació dels actes pel 50é aniversari del Centre Cristià _1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es