Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real homenatja les corts d'honor de la història per a commemorar el 75é aniversari de reines i dames de les festes

dijous, 2 de juny de 2022

L'alcalde, Diego Vila i representants de la Junta de Festes amb la reina i dames de 2022

Vila-real commemorarà el 75é aniversari de reines i dames de les festes amb un acte institucional que se celebrarà el pròxim 11 de juny al Centre de Congressos, Fires i Trobades. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Vila-real i la Junta de Festes volen retre homenatge a les corts d'honor de la història de la ciutat, des de 1947 fins a 2022, formades per 704 dones vila-realenques. "Amb aquest acte volem reconéixer la figura de reina i dames no sols com a representants de la ciutat i del món fester sinó també com a transmissores de la tradició i l'estima per les nostres festes durant generacions", assegura el regidor de Festes, Diego A. Vila. "Les corts d'honor són un element que identifica i caracteritza les nostres festes i exerceixen també un paper de representació de la ciutat en actes festius que es realitzen al llarg de tot l'any en altres municipis", remarca.

La vetllada arrancarà a les 19.30 hores, presentada pel periodista vila-realenc Juanjo Clemente. Amb motiu d'aquest homenatge, s'ha elaborat un vídeo commemoratiu, en el qual es repassen els 75 anys de corts d'honor a través de l'evolució de les festes i de la ciutat. Durant aquests anys, han sigut un total de 704 les dones que han mantingut viva aquesta tradició, concretament 77 reines i 627 dames, ja que durant una etapa, les festes de Vila-real van comptar també amb cort d'honor infantil. Després de la projecció del vídeo, les corts d'honor aniran pujant a l'escenari on se'ls farà lliurament d'un exemplar del llibre commemoratiu que s'ha editat per a recordar aquesta efemèride. Les paraules de la reina de les festes de 2022, Maria Carmona, donaran pas a la intervenció final de l'alcalde, José Benlloch, que tancarà l'acte oficial.

El regidor de Festes apunta que s'espera la participació d'una gran part de les reines i dames d'aquests últims 75 anys, com ja va ocórrer en l'ofrena al patró de la ciutat, sant Pasqual, durant les recents festes de maig, en les qual es van donar cita més de 350 representants festeres.

Així mateix, Vila ha avançat també que, atés que durant aquest 2022 es commemoren els 75 anys de corts d'honor de les festes, l'ofrena a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de Gràcia, el mes vinent de setembre, també s'obrirà a la participació de totes les reines i dames que ho desitgen.

"Volem que aquest acte siga un record inesborrable per a totes les dones que han mantingut viva la tradició de ser reina i dama i que han passat a formar part de la història de les nostres festes", conclou el regidor.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es