Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

L'Ajuntament afavoreix la inserció laboral amb cursos d'alfabetització digital i habilitats personals

dissabte, 4 de juny de 2022

L'Agència de Desenvolupament Local de Vila-real, en col·laboració amb la Diputació de Castelló, ha posat en marxa diferents iniciatives formatives per a afavorir la inserció laboral de les persones desocupades a través de les noves tecnologies per a la cerca d'ocupació. Els tallers formen part de la programació de cursos de l'Ajuntament, en col·laboració amb la Cambra de Comerç i la Diputació, per a l'adquisició de competències i habilitats per a l'ocupació.

Amb aquest objectiu, un total de 13 persones desocupades han iniciat un curs per a fer els primers passos davant d'un ordinador amb la finalitat d'escometre la cerca d'ocupació en un entorn cada vegada més digital, en el qual les oportunitats laborals sorgeixen en portals d'ocupació, xarxes socials o pàgines web de les empreses. El curs incideix en el domini d'eines bàsiques, com ara processadors de text o correu electrònic, per a fer possible la comunicació amb els departaments de recursos humans o amb l'Administració, per a renovar el DARDE o sol·licitar una cita o un certificat. "Es tracta de tràmits que en el dia de hui es realitzen bàsicament de manera electrònica o utilitzant eines tecnològiques; no obstant això, encara existeix una bretxa per a una part important de la població en l'ús d'aquestes eines que els dificulta encara més l'accés a una ocupació", assenyala el regidor de Comerç, Diego A. Vila.

En aquest mateix marc, el Pla formatiu de l'Agència de Desenvolupament Local prepara un altre taller on s'ensenyarà a identificar quines són les habilitats i competències que tenim per a buscar un treball. El taller "Descobreix el teu talent: habilitats i competències per a l'ocupació" està destinat a persones desocupades que vulguen conéixer els seus recursos per a potenciar-los i identificar-los amb el que demanden les empreses i, d'aquesta manera, aconseguir una ocupació. Amb aquesta finalitat, un coach especialitzat els ajudarà a crear el seu propi mapa laboral.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es