Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real completa l'últim tràmit per a cedir al Ministeri la parcel·la de la futura comissaria de Policia Nacional

dimarts, 7 de juny de 2022

Signatura de la segregació de la parcel·la per a la construcció de la comissaria de Policia Nacional

L'Ajuntament de Vila-real ha completat el tràmit administratiu definitiu per a posar a la disposició del Ministeri de l'Interior la parcel·la en la qual es construirà la nova comissaria de la Policia Nacional. L'alcalde, José Benlloch, ha signat davant notari la segregació del terreny de l'actual aparcament situat enfront dels Jutjats, entre les avingudes d'Europa, Matilde Salvador i el carrer de Francisco Moreno, de manera que part d'aquest solar se cedirà a la Direcció General de Policia i part continuarà sent aparcament públic.

L'alcalde ha recordat que el terreny proposat per a situar les dependències policials compta amb el beneplàcit del Ministeri i l'Ajuntament ha completat el canvi d'ús per a qualificar-lo com a equipament comunitari per a forces de seguretat. Una vegada superats aquests passos, l'últim tràmit que restava per completar era la signatura davant notari de l'escriptura de segregació que ara es remetrà per a la seua inscripció en el Registre de la Propietat. "Amb aquesta signatura, des de l'Ajuntament de Vila-real hem realitzat ja totes les gestions que són de la nostra competència per a posar a la disposició del Ministeri de l'Interior la parcel·la de 5.500 metres quadrats en la qual per fi s'alçarà la comissaria, una infraestructura imprescindible per a la nova Vila-real del segle XXI", detalla el primer edil, qui afig que, després de la cessió, encara quedarà disponible una superfície de 4.800 metres quadrats com a aparcament públic.

Benlloch subratlla que el procediment legal que s'ha seguit per a aquesta cessió és una mutació demanial externa, de manera que se cedeix la titularitat del terreny sempre que se li done l'ús per al qual ha sigut cedit. Aquest tràmit està contemplat en la Llei 8/2010, de 23 de juny, de règim local de la Comunitat Valenciana, que en el seu article 182 regula la cessió de béns a altres administracions públiques de manera que "l'administració adquirent mantindrà la titularitat del bé mentre continue afectat a l'ús o servei públic que va motivar la mutació i, per tant, conserve el seu caràcter demanial. Si el bé o dret no fora destinat a l'ús o servei públic o deixara de destinar-se posteriorment, revertirà a l'administració transmitent, integrant-se en el seu patrimoni amb totes les seues pertinences i accessions". Això suposa que "si en algun moment el Ministeri decidira deixar sense ús la comissaria o canviar l'ús del terreny, el sòl revertiria de manera immediata a l'Ajuntament de Vila-real". "A diferència del que feia l'anterior govern del Partit Popular, aquest equip de govern mira sempre pels interessos de la ciutat per a evitar futurs empastres i assegurar que no es perda patrimoni municipal", subratlla l'alcalde.

Benlloch ha reiterat el compromís que des del primer moment ha tingut l'equip de govern amb el projecte de la nova comissaria perquè "la Policia Nacional porta més de 40 anys vetlant per la seguretat a Vila-real i treballant amb gran professionalitat en unes instal·lacions que no són dignes per a aquest cos policial". Per aquest motiu, "des que el Govern central ens va confirmar la disponibilitat de pressupost i l'interés per construir la comissaria, hem intentat donar prioritat màxima als tràmits relatius a la cessió del sòl, malgrat les dificultats que ha suposat la pandèmia, que ens ha frenat però no ens ha parat". Cal recordar que el projecte de construcció de la nova dotació policial compta amb una partida de més de 7 milions d'euros en els Pressupostos Generals, ja que està inclosa en el Pla d'infraestructures de seguretat de l'Estat 2019-2025.

El terreny triat per a emplaçar la futura comissaria se situa en un punt estratègic, a la parcel·la situada enfront del Palau de Justícia, delimitada per les avingudes de Matilde Salvador, Europa i el carrer de Francisco Moreno, amb bons accessos i amb facilitats per a la mobilitat, en disposar d'aparcament així com una parada de l'autobús urbà i estar prop de l'estació de tren.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es