Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local inicia una campanya de control per a conscienciar sobre l'ús correcte dels vehicles de mobilitat personal

dilluns, 6 de juny de 2022

Campanya de control dels vehicles de mobilitat personal

La Policia Local de Vila-real desenvolupa des de hui fins al 12 de juny una campanya especial de control que té com a objectiu principal fomentar l'ús correcte dels vehicles de mobilitat personal (VMP) pels carrers de Vila-real per a garantir la seguretat d'usuaris i vianants. Des del cos policial recorden que aquests vehicles de mobilitat sostenible, especialment els coneguts com a patinets, estan cada vegada més presents en la via pública i per això es fa necessari conscienciar la població sobre la normativa de circulació amb la finalitat de millorar la seguretat viària. La campanya estarà orientada a la vigilància i control d'aquests conductors i conductores amb l'objectiu d'advertir sobre el seu ús responsable i la seua adequació a la normativa.

L'intendent de la Policia Local, Ramón Martínez, explica que "tenint present la vulnerabilitat dels usuaris i usuàries d'aquesta mena de vehicles i dels vianants amb què comparteixen molts espais, la campanya busca l'increment de la seguretat i la prevenció d'accidents de trànsit, així com contribuir en el bon ordre de la mobilitat per la ciutat fent un ús adequat dels VMP".

D'aquesta manera, els agents recordaran als conductors de VMP que només poden utilitzar-se amb un únic ocupant per vehicle; està prohibit circular per les voreres; tampoc es permet l'ús d'auriculars, telefonia mòbil o similars durant la conducció; és obligatori utilitzar enllumenat i els usuaris i usuàries d'aquests vehicles estan obligats a sotmetre's a les proves de detecció d'alcohol i drogues. En el cas dels menors d'edat, tindran una taxa d'alcohol en aire espirat de 0 mg/l.

Amb motiu d'aquesta campanya s'intensificaran els controls en diferents punts de la ciutat fins diumenge que ve, per a conscienciar els usuaris i usuàries de VMP de la importància del compliment de la normativa vigent i amb això contribuir a garantir una mobilitat segura per les calçades de la ciutat.

Segons les dades de la Policia Local, el 2021 es van registrar un total de 8 accidents en els quals estaven implicats VMP (1 circulava per direcció prohibida, 1 no va respectar un cediu el pas, 1 per alcoholèmia, 1 abast, 1 per no respectar preferència de pas a la seua dreta, 1 caiguda casual, 2 per no respectar STOP). El 2022, s'han comptabilitzat dos accidents fins al moment (1 caiguda casual, 1 abast).

Quant al nombre de denúncies, entre 2021 i 2022 s'han interposat un total de 44 per part de la Policia Local, sent les principals infraccions circular en direcció prohibida, circular per la vorera, parlar pel mòbil, incomplir els límits d'alcoholèmia, i anar dues persones en un VMP, entre d'altres.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es