Inici -> Àrees -> Medi ambient -> Notícies Medi Ambient

RECICLOS arriba a Vila-real per a recompensar els ciutadans recicladors

divendres, 10 de juny de 2022

RECICLOS arriba a Vila-real per a recompensar als ciutadans recicladors

Els veïns i veïnes de Vila-real podran obtenir premis per reciclar les seues llaunes i botelles de plàstic de begudes a través de RECICLOS, el sistema de devolució i recompensa (SDR) creat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos en tot el país.

Amb aquest projecte, que busca promoure el reciclatge d'aquest tipus de residus a través d'incentius, els veïns i veïnes de la localitat podran obtenir recompenses socials i ambientals cada vegada que reciclen les seues llaunes i botelles de plàstic de begudes en els contenidors grocs. Així, en reciclar, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran donar a les causes socials o ambientals actives en aquest moment com, per exemple, el projecte d'ajuda a la Fundació Tots Units.

D'aquesta manera, la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana; Diputació de Castelló, i Ajuntament de Vila-real pretenen que els ciutadans i ciutadanes de la localitat reciclen més i millor les seues llaunes i botelles de plàstic de begudes, i fomentar així la seua circularitat i, al mateix temps, contribuir a millorar el seu entorn més pròxim. Per a donar a conéixer RECICLOS i ajudar la ciutadania a resoldre els seus dubtes, informadors ambientals recorreran, del 10 al 12 de juny, les principals zones de Vila-real.

Castelló ha estat la primera regió que ha apostat per la implantació de RECICLOS en l'àmbit regional, sent Vila-real un dels municipis que compten amb aquest SDR.

Per a fer ús de RECICLOS, els ciutadans de Vila-real només han de descarregar-se l'app des de Play Store o Apple Store i, a casa, escanejar el codi de barres de la llauna o botella de plàstic que volen reciclar abans de tirar-ho al contenidor. Una vegada al carrer, quan vagen al contenidor groc amb la seua bossa d'envasos, han de dipositar-la allí i escanejar el codi QR que hi ha en el contenidor.

Aquest SDR també compta amb màquines, en la qual els usuaris només han de dipositar totes les seues llaunes i botelles de plàstic de begudes en una màquina de RECICLOS i escanejar el QR que mostrarà la màquina.

En tots dos casos, en fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguen disponibles. Aquests punts tindran un límit setmanal amb la finalitat que els ciutadans no sols reciclen més i millor els seus envasos, sinó que consumisquen de manera responsable.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es