Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real licita l'obra de l'alqueria de BotÓnic Calduch per a convertir-la en seu ve´nal i culminar un nou pulmˇ verd

divendres, 10 de juny de 2022

Alqueria de BotÓnic Calduch

El projecte de rehabilitaciˇ de l'alqueria de BotÓnic Calduch estÓ ja en fase de licitaciˇ a fi de recuperar aquesta edificaciˇ i integrar-la en la nova zona enjardinada que l'Ajuntament de Vila-real executa en aquests moments a l'entorn del carrer de les Corts Valencianes. Tal com va anunciar l'alcalde, JosÚ Benlloch, en l'inici dels treballs per a completar el jardÝ de BotÓnic Calduch, la restauraciˇ d'aquesta edificaciˇ tradicional suposa una nova fase del projecte, de manera que, a mÚs de culminar aquest nou pulmˇ verd de la ciutat, conformat per mÚs de 7.500 metres quadrats de jardÝ, tambÚ s'habilitarÓ una seu per a l'associaciˇ de ve´ns del barri.

La Regidoria de Territori que dirigeix l'edil Emilio M. Obiol ha licitat els treballs de rehabilitaciˇ de l'alqueria per un import de 182.248 euros que, sumats als 126.000 euros de l'obra que en aquests moments estÓ en execuciˇ per a finalitzar l'enjardinament dels solars de BotÓnic Calduch, suposen mÚs de 300.000 euros per a "fer possible un projecte molt demandat pels ve´ns del barri, i que solucionarÓ un altre dels empastres heretats de l'anterior equip de govern del PP", com assenyala el regidor.

El projecte contempla, segons consta en la mem˛ria constructiva, una rehabilitaciˇ integral per a solucionar l'estat de conservaciˇ deficient de l'immoble, a mÚs de la urbanitzaciˇ de l'entorn de l'alqueria per a integrar-la en tota la zona verda que estÓ en procÚs de construcciˇ. L'alqueria a rehabilitar ocupa una superfÝcie d'aproximadament 75 metres quadrats de planta i la zona a condicionar tÚ una superfÝcie de 650 metres quadrats.

La intervenciˇ arquitect˛nica prioritzarÓ la recuperaciˇ de l'aspecte original de l'alqueria, amb la construcciˇ d'una nova coberta que detinga la deterioraciˇ de l'interior de la construcciˇ i la conservaciˇ i consolidaciˇ dels paraments verticals exteriors, aixÝ com recuperar els antics elements de la fusteria, per a oferir una imatge del conjunt que respecte la seua hist˛ria i aspecte original. A mÚs, se seguiran criteris de sostenibilitat i eficiŔncia energŔtica. L'entorn de l'edificaciˇ tambÚ s'enjardinarÓ i es dotarÓ amb mobiliari urbÓ, amb els mateixos criteris de jardÝ mediterrani que s'estan seguint en el projecte que en aquests moments es duu a terme per a completar el jardÝ de BotÓnic Calduch. Cal recordar que l'alqueria s'enclava dins d'una illa d'un total de 7.592 metres quadrats, dels quals 4.276 metres quadrats ja es troben enjardinats i 3.315 metres quadrats estan ara en procÚs d'adequaciˇ.

Com va recordar l'alcalde en la presentaciˇ del projecte per a completar la zona verda, la part del jardÝ que ja estÓ urbanitzada "Ús un exemple clar de l'urbanisme del PP, que el 2010 va ocupar el terreny i va construir el jardÝ sense pagar al propietari". En aquests moments, l'actual equip de govern continua lluitant en els tribunals desprÚs que una sentŔncia dictara que l'Ajuntament havia de retornar el jardÝ al propietari del terreny. Benlloch recorda a mÚs que "quan vam arribar al govern, la part de terreny sobre la qual ara construirem aquesta zona de jardÝ mediterrani i rehabilitarem l'alqueria no era de propietat municipal, i va ser aquest equip de govern el que va aconseguir un acord amb els propietaris per a pagar prop d'un miliˇ d'euros en quatre anys i poder completar la construcciˇ de la zona verda".

Ara que el terreny ja Ús de titularitat municipal, l'Ajuntament executa aquest projecte sobre tres eixos principals: la creaciˇ de mÚs places d'aparcament -prop de 40- per a donar resposta a les necessitats dels ve´ns; la creaciˇ d'un parc amb criteris de sostenibilitat i eficiŔncia energŔtica que siga un espai de reuniˇ i convivŔncia per als ve´ns i ve´nes; i la rehabilitaciˇ de l'alqueria, que es convertirÓ en la seu de l'associaciˇ de ve´ns. Les empreses interessades a optar a la rehabilitaciˇ de l'alqueria tenen fins al 4 de juliol per a presentar les seues propostes.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es