Inici -> Ajuntament

Serveis Públics millora el camí de Fornets amb una inversió de 100.000 euros del contracte de manteniment de vies rurals

diumenge, 12 de juny de 2022

Serveis Públics millora el camí dels Fornets amb una inversió de 100.000 euros del contracte de manteniment de vies rurals

Els operaris de l'empresa concessionària del manteniment de vies rurals treballen des d'aquesta setmana en l'adequació del camí de Fornets, una via del terme municipal situada a la partida Madrigal i que és molt utilitzada sobretot en època estival en tractar-se d'una zona de segones residències. Les obres consisteixen en l'asfaltat del tram de camí comprés entre el Sedenyet de la Democràcia i el carrer del Monestir de la Valldigna, amb una inversió pròxima als 100.000 euros, segons apunta el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal.

El projecte s'escomet amb càrrec al contracte de manteniment de vies agrícoles, amb el qual l'Ajuntament de Vila-real garanteix la reparació de les principals incidències que es registren en la xarxa de camins rurals del terme municipal. Concretament, els treballs d'asfaltat del camí de Fornets ascendeixen a 97.426 euros, i afecten un tram de prop d'1,5 quilòmetres del vial, que dona accés a zones de segones residències així com a parcel·les agrícoles del terme municipal. El regidor de Serveis Públics ha subratllat que "continuem treballant per a atendre les incidències que es produeixen en la xarxa viària, dins de les nostres possibilitats, amb l'objectiu de mantenir els camins en el millor estat possible i donar resposta a les qüestions més urgents". Xus Madrigal ha recordat que, a més de les actuacions en el marc del contracte de manteniment dels camins del terme municipal, el consistori continua treballant per a "complir amb el compromís adquirit en el si del Consell Agrari amb la finalitat de completar la millora dels 150 quilòmetres de camins rurals el 2023".

Així, el Departament de Serveis Públics manté actiu el Pla de millora de camins rurals, que durant 2021 va complir objectius, amb l'adequació de diferents vies. Entre les obres executades l'any passat destaca l'asfaltat i reparació dels vials Canal de la Cota 100 i Vora Riu-Madrigal, amb una inversió de prop de 150.000 euros, cofinançats per l'Ajuntament de Vila-real i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

D'altra banda, la Regidoria de Serveis Públics també va executar el 2021, amb càrrec al Pla 135 de la Diputació de Castelló de 2020, un projecte valorat en més de 125.000 euros per a l'adequació de camins rurals de la partida Madrigal. Concretament, els treballs de millora es van desenvolupar a les següents vies: camí Vell Vila-real-Onda, des de l'AP-7 fins a la CV-10; camí de la Travessia Cuquello, des del club de tennis al camí Vell Vila-real-Onda; camí de Cuquello, des del club de tennis fins al camí de Molí Llop; camí de Molí Llop, des del camí de Bassetes fins al camí Vell Vila-real-Onda.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es