Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real invertirà 235.000 euros per a culminar la urbanització de l'entorn de l'estació amb un intercanviador de transports

dilluns, 13 de juny de 2022

Imatge virtual del futur intercanviador de transports de l'estació

El projecte per a la creació d'un intercanviador de transports a l'entorn de l'estació del ferrocarril arriba a la fase d'adjudicació dels treballs, que contemplen una inversió de 235.000 euros, IVA inclòs, per a completar la urbanització de l'àrea i dotar a la ciutat d'un espai intermodal. La Regidoria de Territori ha activat el procés de licitació de l'obra, que executarà l'Ajuntament de Vila-real després que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana realitzara fa uns mesos una primera fase de treballs per a condicionar la zona d'aparcament de l'estació.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que consistori i Ministeri van acordar coordinar una actuació a dues bandes per a fer possible la creació d'un intercanviador de transports en l'estació de ferrocarril de la ciutat que millorarà l'accessibilitat a aquesta infraestructura i facilitarà una mobilitat sostenible. La primera fase d'aquest projecte va consistir en el condicionament de l'aparcament de l'estació, propietat de Renfe, amb una inversió de 170.000 euros, per a optimitzar les places d'estacionament, adequar la senyalització interior i instal·lar un enllumenat més eficient, en una actuació que ha inclòs també el sanejament de l'arbratge.

Una vegada conclosos aquests treballs, que han suposat també l'enderrocament del mur que fins ara separava l'estació de la trama urbana, la Regidoria de Territori ha licitat el projecte per a la creació del primer intercanviador de transports de la ciutat. Un node "del segle XXI per a la nova Vila-real del segle XXI" que articularà les diferents maneres de transport urbà, amb una estació d'autobusos tant per a les línies interurbanes com per a les línies del Groguet, l'autobús urbà pioner i gratuït de Vila-real, a més d'una base del nou servei de lloguer de bicicletes Bicivila't i una base de recàrrega de patinets elèctrics. El projecte, en el qual l'equip de govern treballa des de fa diversos anys, s'emmarca en l'aposta per la mobilitat urbana i el Pla de mobilitat urbana sostenible.

Segons la memòria del projecte, l'actuació preveu una remodelació de tot l'entorn de l'estació, amb la construcció de voreres més àmplies i adaptades i la renovació completa d'arbratge més d'acord a l'entorn i menys agressiu amb la nova pavimentació; també s'instal·laran noves lluminàries, per a una major seguretat dels vianants i usuaris de l'estació.

El projecte es completa amb la instal·lació de nou mobiliari urbà adequat a la nova funció d'aquest espai intermodal; en aquest sentit cal destacar el disseny d'una nova zona d'ombra, amb la instal·lació d'una marquesina intermodal, que pretén convertir-se en la fita visual de la zona. Aquest nou espai intermodal s'ha projectat com un punt en el qual confluïsquen diferents nexes de connexió com són l'estació de tren, estacionament de bicicletes, i l'estació d'autobusos, facilitant l'intercanvi entre diferents maneres de transport de viatgers. Aquesta nova plataforma de mobilitat suposa també dotar aquesta zona de la ciutat d'un nou punt de relació i descans, alhora que s'amplia l'itinerari per als vianants mitjançant voreres més amples i es redissenyen els carrers de trànsit rodat, reorganitzant tota la zona d'actuació. Tal com consta en la memòria constructiva, amb aquest projecte també s'ordenen les places de pàrquing i es milloren i augmenten els accessos per als vianants als espais afectats, creant un entorn urbà més amable i comunicat.

El termini de presentació de propostes al procés de licitació finalitza el pròxim 4 de juliol i el termini d'execució de les obres és de sis mesos.

Galeria multimèdia

Imatges

Imatge virtual del futur intercanviador de transports de l'estació_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es