Inici

Vila-real agilita tràmits per a invertir 3 milions d'euros del Pla Edificant als col·legis Pasqual Nácher i Concepció Arenal

dimarts, 14 de juny de 2022

Vila-real agilita tràmits per a invertir 3 milions d'euros del Pla Edificant en els col·legis Pascual Nácher i Concepción Arenal

L'Ajuntament de Vila-real ha assumit la delegació de competències de la Conselleria d'Educació per a dur a terme els projectes de millora dels col·legis Pasqual Nácher i Concepció Arenal amb la finalitat d'agilitar la reforma d'aquestes infraestructures educatives. D'aquesta manera, el consistori tramitarà la contractació de les obres, que finançarà la Generalitat Valenciana a través del Pla Edificant, i que suposaran una inversió de més de 3 milions d'euros entre tots dos projectes.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que, en virtut de l'acord d'adhesió de l'Ajuntament de Vila-real al Pla Edificant, de cooperació entre la Generalitat Valenciana i les administracions locals per a la construcció, ampliació, adequació, reforma i equipament de centres públics docents, el consistori ha assumit la delegació de competències per a tramitar les obres previstes als centres Pasqual Nácher i Concepció Arenal. Un acord que inclou la "garantia de finançament per part de la Generalitat Valenciana, de manera que el consistori assumeix els tràmits de contractació de les obres amb l'objectiu de donar una major agilitat als procediments, però la inversió és a càrrec dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana".

L'actuació prevista al CEIP Pasqual Nácher inclou la construcció d'un gimnàs, la instal·lació de gas ciutat, la restauració de la façana de caravista, separació dels lavabos d'infantil i primària, reparació de la coberta i construcció de dues aules d'educació infantil. "Es tracta d'una reforma important, que no sols solucionarà la reivindicació històrica d'un gimnàs en aquest centre educatiu, sinó que també millorarà les dotacions per als alumnes i facilitarà el desenvolupament de l'activitat docent", subratlla el regidor. El projecte d'ampliació i reforma del CEIP Pasqual Nácher està valorat en 1.846.627 euros, que ja estan consignats en el programa pressupostari de la Conselleria d'Educació.

En el cas del CEIP Concepció Arenal, el pressupost de l'obra ascendeix a 1.291.710 euros, amb la finalitat de renovar tota la instal·lació elèctrica i d'aigües potables i residuals, instal·lar una xarxa antipilotes i construir un gimnàs, "una obra que facilitarà el correcte desenvolupament de la labor docent al centre i redundarà en benefici de tota la comunitat educativa". En aquest cas, la inversió està ja també prevista en els pressupostos de la Conselleria d'Educació.

En tots dos casos, l'Ajuntament de Vila-real assumeix totes les facultats que corresponguen quant al contracte d'obres: actuacions preparatòries, licitació, adjudicació, gestió del contracte, execució de l'obra, etc. Aquest model de cooperació entre administracions conegut com a Pla Edificant ja es va aplicar en el cas del projecte de reparació del sostre del CEIP José Soriano, que l'Ajuntament va executar l'any 2020.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es