Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real reforça els efectius de la Policia Local amb la incorporació de 13 agents nous a la plantilla

dijous, 16 de juny de 2022

Vila-real reforça els efectius de la Policia Local amb la incorporació de 13 nous agents a la plantilla_1

La Policia Local de Vila-real compta amb 13 agents nous que s'han incorporat al cos local en les últimes setmanes per a reforçar la plantilla d'efectius, minvada en els últims anys per les jubilacions. Els policies nous suposen un reforç important de la Policia Local, a l'espera de cobrir altres places d'oficials, inspectors i comissari, que estan en tramitació. Els agents ja s'han integrat en els torns de treball de la Policia Local i està previst que l'alcalde, José Benlloch, els reba en els pròxims dies per a donar-los la benvinguda a la casa consistorial.

La regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, ha valorat de manera molt positiva l'entrada dels 13 policies locals "després d'uns anys de pandèmia en els quals la Policia Local de Vila-real ha fet un gran esforç davant la situació d'emergència sanitària i han demostrat la seua gran professionalitat i vocació de servei". De fet, la regidora ha explicat que gràcies a aquest reforç de plantilla "podrem tornar a potenciar les unitats de Mediació, Policia de Barri i Policia Rural que durant la pandèmia van veure reduïts els seus efectius per la necessitat de prioritzar altres unitats". A la situació extraordinària motivada per la covid-19 s'ha unit l'impacte de l'entrada en vigor de la Llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, que contempla la jubilació anticipada dels agents, la qual cosa ha provocat un important nombre de baixes en els últims tres anys.

"Ara hem cobert aquestes 13 places però continuem treballant per a dotar de més efectius la nostra Policia Local perquè som conscients de la necessitat de personal que existeix i de l'esforç que realitzen cada dia per garantir la seguretat i la convivència tranquil·la en el nostre municipi", subratlla Silvia Gómez, qui reconeix que "els procediments d'oposició per a cobrir les places s'allarguen més del que ens agradaria, però ens devem al compliment de la llei i al respecte als tràmits i terminis administratius que marca la normativa per a garantir la seguretat jurídica".

De les 13 places d'agent que s'han cobert, 5 corresponen a places de mobilitat i les han cobertes agents d'altres poblacions com Orpesa, Almassora i Borriana. Els huit restants són policies nous en pràctiques que en els pròxims mesos realitzaran un curs de formació a l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) però que ja estan operatius en els torns de treball del cos local. Del total de 13 policies nous, dos són dones.

D'altra banda, el cos policial que dirigeix el comissari principal José Ramón Nieto també té previst cobrir cinc places d'oficial, dues d'inspector i una de comissari, que es troben en diferents fases de tramitació.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es