Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real amplia a tres mesos el programa de l'atur agrari que ocuparà 29 persones amb la neteja de camins i millora del Termet

dimarts, 21 de juny de 2022

Imatge d'arxiu de la neteja de l'entorn del Molí la Vila dins del programa de l'atur agrari

L'Ajuntament de Vila-real amplia el programa de foment de l'ocupació agrària per a donar una oportunitat laboral a 29 treballadors de la campanya agrícola que ara es troben a l'atur. Així, el pla tindrà enguany una duració de tres mesos, del 15 de juliol al 15 d'octubre, enfront dels dos mesos de duració de l'edició de 2021. L'objectiu és optimitzar els recursos i que les 29 persones beneficiàries de l'atur agrari tinguen una major estabilitat, i accedir a una ocupació durant tota la temporada estival. A més, la prolongació del pla d'ocupació també permet una millor organització i distribució de les labors a realitzar, que se centraran en la neteja de camins rurals, barrancs i manteniment del Termet.

El programa compta amb un pressupost de 141.575 euros, finançats amb càrrec a una subvenció del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SPOE) aconseguida per la Regidoria d'Economia. Els 29 beneficiaris -25 peons i 4 capatassos- estaran coordinats pel Departament de Serveis Públics. Les tasques principals consistiran en la neteja i desbrossament de camins així com la neteja i manteniment del paratge del Termet de la Mare de Déu de Gràcia, un enclavament especialment concorregut durant l'estiu; a més, tenint en compte que la previsió és que el programa es mantinga fins a mitjan octubre, els operaris podran treballar també en l'adequació de llits fluvials i barrancs i la realització d'altres tasques de prevenció per a evitar el risc d'inundació en cas d'episodis de fortes pluges durant la tardor.

El Departament d'Economia ha realitzat ja la baremació de les sol·licituds presentades per a optar als 25 llocs de peó i 4 de capatàs i està ultimant els tràmits per a formalitzar la contractació dels beneficiaris, un procés que es completarà en les pròximes setmanes.

Cal recordar que aquest programa d'ocupació, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació Estatal, està dirigit a combatre l'estacionalitat de l'ocupació agrària pel que dona prioritat a les persones que han treballat durant la campanya agrícola i que ara es troben en situació de desocupació.

D'altra banda, el Departament d'Economia treballa en altres plans d'ocupació amb la finalitat de continuar rebaixant les xifres de l'atur a la ciutat; així, es preveu reeditar els programes Empuju -dirigit a menors de 30 anys- i Explus (abans Ecovid) -destinat a aturats majors de 30 anys- per a donar una oportunitat laboral als beneficiaris en diversos departaments de l'Ajuntament de Vila-real. A més, el consistori també s'ha beneficiat aquests anys del Pla d'ocupació de la Diputació, el taller d'ocupació o l'Emcorp.

Així les coses, els plans d'ocupació impulsats per l'Ajuntament de Vila-real en els últims cinc anys sumen prop de 10 milions d'euros. Només el 2021 la xifra va ascendir a 2,3 milions, amb un total de set programes, subvencionats per altres administracions com la Generalitat Valenciana o la Diputació, que van aportar un total de dos milions d'euros. La xifra de persones contractades a través dels diferents plans d'ocupació va arribar a les 136 persones l'any passat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es