Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

Vila-real presenta el llibre digital que recupera receptes tradicionals amb la col·laboració dels estudiants de la ciutat

dimecres, 22 de juny de 2022

Presentació del llibre digital de receptes tradicionals_2

Les regidories de Normalització Lingüística i Tradicions, amb la coordinació de la dietista vila-realenca Sheila Llop, han presentat el llibre digital fruit de la participació dels centres educatius de secundària de la ciutat en el projecte de recuperació de receptes tradicionals de Vila-real durant aquest curs escolar. L'acte ha tingut lloc a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural, amb la presència de l'alumnat i professorat participant en la iniciativa i de les seues famílies, també protagonistes imprescindibles en aquesta recopilació de receptes tradicionals.

Tal com assenyala Noelia Samblás, regidora de Normalització Lingüística i Tradicions, aquest projecte de recuperació de receptes tradicionals s'ha dut a terme "amb l'afany de fomentar l'alimentació saludable, conservar el patrimoni gastronòmic local i promoure l'ús del valencià entre la joventut de Vila-real".

Per la seua part, la nutricionista Sheila Llop remarca la importància de poder recopilar "les receptes tradicionals carregades d'història, anècdotes, salut i molt d'amor cap a la nostra cuina mediterrània, que fins ara només es trobaven a les llibretes en paper de cada casa, en un llibre digital de lliure accés per a tota la ciutadania, un llibre que recull la veu dels nostres familiars, que any rere any han continuat cuinant i gaudint del patrimoni gastronòmic de la nostra ciutat".

Les 50 receptes tradicionals que formen part d'aquesta publicació han estat elaborades per l'alumnat de secundària dels instituts de Vila-real amb la col·laboració inestimable de les seues famílies i la supervisió i orientacions del professorat. També les imatges que il·lustren cada plat han estat facilitades per l'alumnat, fruit de l'experiència personal d'elaborar una recepta tradicional amb els seus familiars, implicats de bon grat en aquest projecte.

El llibre digital de recuperació de receptes tradicionals es troba disponible per a tota la ciutadania en el web municipal perquè totes les generacions puguen gaudir de les curiositats, imatges i anècdotes que acompanyen les receptes tradicionals en cada casa.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del llibre digital de receptes tradicionals Presentació del llibre digital de receptes tradicionals_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es