Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real reforça la lluita per la igualtat amb actes commemoratius pel Dia de l'Orgull LGTBI+

dijous, 23 de juny de 2022

Programació amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI+_1

Vila-real se suma el dimarts que ve 28 de juny a la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+, i s'ha declarat novament ciutat respectuosa amb la diversitat sexual i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seua orientació i identitat de gènere o expressió de gènere. La Regidoria d'Igualtat, amb la regidora Silvia Gómez al capdavant, ha sigut l'encarregada d'organitzar els actes amb els quals es commemorarà aquesta jornada, sota el lema 'Vetlem incondicionalment per les diferents maneres que té el nostre amor, respectem estils diferents de sentir, a l'amor donem el nostre suport i llibertat sense judicis'.

"Des de l'Ajuntament mantenim un ferm compromís polític amb la inclusió i el respecte de tota persona, i rebutgem qualsevol tipus de discriminació per raó de la seua orientació i identitat de gènere o expressió de gènere. Per això volem mostrar el nostre suport cap al col·lectiu LTGBI+, amb l'organització d'una sèrie d'actes commemoratius que ajuden a visibilitzar el col·lectiu i la lluita per la igualtat", afirma Gómez.

Així, el programa d'activitats començarà a les 18 hores a la Casa dels Mundina, amb la lectura de manifestos per part dels grups polítics municipals i de l'Associació Afym LGTBI+. A les 18.15 hores l'acte seguirà amb una presentació i lectura de poemes, per part de Pilar Díaz Romero, encarregada de recitar els poemes que componen el nou poemari amb el qual es commemora l'amor entre iguals; tot seguit, l'artista Ana Beltrán Porcar durà a terme una sessió de live painting, en la qual pintarà en viu una obra pictòrica de temàtica LGTBI+. Per a finalitzar, a les 19.00 hores a les instal·lacions de la Fundació Caixa Rural Vila-real, es projectarà la pel·lícula Harvey Milk, amb la qual s'inicia el cicle de cinema de temàtica LGTBI+ 'Orgull i drets civils' que tindrà lloc durant el mes de juliol, organitzat per la Fundació Caixa Rural Vila-real en col·laboració amb el consistori.

Aquest cicle continuarà durant el mes de juliol, amb la projecció d'altres quatre pel·lícules els dies 1, 8, 15 i 22 de juliol, a les 19.00 hores, en la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real. Els films que conformen aquest cicle, coordinat per l'historiador Jacinto Heredia, són: Aimée & Jaguar, Pride, Boys don't cry i In & Out.

Cal recordar que la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+ es va iniciar el passat dia 15 amb l'acte en el qual diferents regidors i regidores de l'Ajuntament de Vila-real, juntament amb representants de les entitats Afym LGTBI+, Grup de Dones de Vila-real, Creu Roja, Acudim i l'Associació de Persones Sordes de Vila-real (Apesovil), es van unir per a penjar la pancarta commemorativa de l'orgull LGTB+ a la Casa dels Mundina.

Galeria multimèdia

Imatges

Programació amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI+
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es