Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real coordina accions per a treballar i sensibilitzar sobre igualtat en els centres educatius de la ciutat

dissabte, 25 de juny de 2022

Reunió amb los docents coordinadors d'igualtat dels centres de secundària

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Vila-real s'ha reunit amb els coordinadors d'igualtat dels centres educatius de primària i de secundària de la ciutat amb la finalitat de conéixer les seues necessitats i així crear sinergies i impulsar accions que afavorisquen l'educació en matèria d'igualtat. Aquesta iniciativa s'emmarca dins de l'Escola d'Igualtat que té l'objectiu d'impulsar la formació i la visibilització de la dona i el seu paper en la societat com a camí cap a la igualtat.

La regidora d'Igualtat, Silvia Gómez, subratlla que "és necessari que conscienciem i sensibilitzem els joves en matèria d'igualtat, per això des de l'Ajuntament creem que la millor manera d'aconseguir-ho és amb la col·laboració dels mateixos docents, que treballen dia a dia amb ells, perquè ens conten de primera mà les seues experiències i els punts que es poden millorar als centres i així establir un diàleg per a posar en marxa projectes amb els quals aconseguir que els nostres xiquets i xiquetes es desenvolupen des del respecte a la diversitat i lliures d'actituds sexistes".

Com a part d'aquest projecte, Gómez s'ha reunit aquesta setmana amb els docents coordinadors d'igualtat dels centres educatius de primària i secundària, una trobada en la qual també han participat les dues tècniques de la regidoria, Ana Esteve i Ana Moltó. Com a pas previ a aquesta convocatòria de treball, des del Departament d'Igualtat s'ha realitzat una enquesta a través de la qual els docents han pogut aportar la seua opinió i punt de vista sobre quines matèries d'igualtat fa falta millorar en els seus respectius centres i també sobre els obstacles o problemes que han trobat a l'hora de treballar en igualtat. Els resultats han sigut diversos i han mostrat inquietuds en diferents direccions, com el control i ús de les noves tecnologies, la mediació escolar o les relacions afectivosexuals.

Després de l'anàlisi de les enquestes i com a resultat de les reunions mantingudes, s'ha acordat realitzar, per al pròxim curs escolar, tallers sobre cinema i sèries, en els quals s'analitzaran els missatges i les diverses maneres de plasmar les relacions socials en la ficció, però també altres mitjans, com el contingut que creen els youtubers. "També considerem necessari formar els docents perquè entenguen els seus alumnes i que puguen actuar de la millor manera possible, per això el curs que ve també s'impartiran tallers de formació sexual per a professors", afig la regidora d'Igualtat.

D'altra banda, tant docents com Ajuntament han acordat organitzar reunions periòdiques a partir d'octubre, i així coordinar accions per a diferents dates com el 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones, o el 8M, Dia Internacional de la Dona, ja que "perquè aquestes accions siguen efectives, hem de treballar-les contínuament, amb la finalitat d'aconseguir en els més joves una mirada igualitària i lliure de violència", conclou Gómez.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió amb los docents coordinadors d'igualtat dels centres de primària
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es