Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real dona la benvinguda a l'estiu amb la Festa del Termet que recupera la serenata a la patrona i el repartiment d'orxata i fartons

dimarts, 28 de juny de 2022

Festa del Termet en honor a la Mare de Déu de Gràcia_1

Vila-real es retroba aquest cap de setmana amb la Festa del Termet en honor a la Mare de Déu de Gràcia, una celebració tradicional amb la qual la ciutat dona la benvinguda a l'estiu i que enguany recupera alguns actes com la serenata a la patrona a càrrec de l'Associació de Filles de Maria del Rosari o el repartiment d'orxata i fartons, que en les últimes dues edicions no es va realitzar a causa de les restriccions per la pandèmia. La regidora de Tradicions, Noelia Samblás, ha animat els veïns i veïnes a participar en aquesta festa, que té com a escenari la plaça del Pastoret del Termet de la Mare de Déu de Gràcia, i que es durà a terme durant els dies 2 i 3 de juliol. "La Festa del Termet és sempre una festivitat entranyable que, a més de marcar l'inici de l'estiu, ens uneix entorn de la devoció per la nostra patrona i ens permet gaudir del gran tresor ambiental, etnològic i patrimonial que tenim en el paratge de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia", assenyala la regidora.

El dissabte 2 de juliol, a les 19.00 hores, tindrà lloc la XVI Serenata a la Mare de Déu de Gràcia, a càrrec de l'Associació de Filles de Maria del Rosari, amb la lectura de poemes de mossén Vicent Gimeno Estornell, i acompanyament musical del Cor de dones de l'associació. Noelia Samblás ha agraït la implicació de les rosarieres, cambreres de la Mare de Déu de Gràcia, en la recuperació d'aquest acte, que es va celebrar per última vegada el 2018, i que "constitueix un emotiu homenatge a la nostra patrona en forma de música i poemes".

El diumenge 3 de juliol, la Festa del Termet continuarà a partir de les 8.30 hores amb el rosari de la divina aurora, a la plaça del Pastoret. Aquesta celebració religiosa també canvia de format enguany, ja que no se celebrarà la processó des de l'església Arxiprestal, sinó que el res del rosari es realitzarà directament al Termet, i els participants podran desplaçar-se gràcies a un servei especial de l'autobús urbà Groguet, que eixirà des de la parada de l'avinguda de la Murà a les 8.15 hores de diumenge.

Després del rosari de la divina aurora, a les 9.30 hores, començarà la missa i posteriorment la processó amb la imatge de la Mare de Déu de Gràcia, amb la participació dels portadors de la patrona. La Festa del Termet continuarà a les 11.00 hores amb el repartiment d'orxata i fartons, després de dues edicions, el 2020 i 2021, en les quals aquest acte va haver d'anul·lar-se en compliment de la normativa sanitària per la covid-19.

La música de la Unió Musical La Lira posarà punt final a una festa que "no pot faltar en el nostre calendari de tradicions; ens sentim molt orgullosos de poder recuperar la seua essència i potenciar-la amb la col·laboració de les associacions i entitats que ens ajuden a mantenir viu el nostre cor de poble", conclou la regidora Noelia Samblás.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es