Inici

El mapa de la innovació de Vila-real identifica 307 empreses innovadores

dijous, 23 de juny de 2022

L'Ajuntament de Vila-real, a través del grup d'investigació AERT de la Universitat Jaume I, ha identificat les empreses innovadores de la ciutat i la seua àrea d'influència, amb l'objectiu de disposar d'un 'mapa' de l'oferta innovadora del municipi per a poder implementar polítiques i accions d'impuls a la innovació com la implantació de processos de Compra Pública Innovadora en les contractacions municipals. L'estudi ha permés identificar 307 empreses de l'entorn que responen en un o altre grau a l'etiqueta "innovadores" en un sentit ampli. 

El diagnòstic forma part del projecte Accions preparatòries per a la posada en marxa de projectes de Compra Pública d'Innovació (CPI) i mapatge d'oferta innovadora d'interés per a l'Ajuntament de Vila-real, finançat per l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) a través de la Convocatòria 2021 d'Impuls de la CPI en la seua Línia 2 (Impuls de la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors). Per a aquest projecte, l'Ajuntament de Vila-real ha obtingut una subvenció de 45.600 euros en dues anualitats.

Per a l'elaboració del mapa, el grup d'investigació AERT de l'UJI ha fet un treball de camp a través dels diferents registres i metodologies existents per a la identificació de les empreses innovadores, com la inscripció de les empreses en el Mapa de la Cooperació i la Innovació Valenciana, creat per la Generalitat, o la seua tipificació com a Serveis Empresarials Intensius del Coneixement (KIBS, per les seues sigles en anglés) en el Sistema d'Anàlisi de Balanços Ibèrics (SABI). També s'ha tingut en consideració aquelles empreses adscrites a entitats o associacions de caràcter innovador com Ascer, Asebec, Anfecc, ADCV, La Exprimidora, Castelló Global Program i el registre de pimes innovadores del Ministeri de Ciència i Innovació, a més de les subvencions de l'Ivace o la participació de les empreses en espais de coworking o programes com Vilaemprén, Fira Destaca o Premis Globalis.

"Poder disposar d'aquest mapa és una eina molt interessant per a continuar desenvolupant noves estratègies i accions d'impuls de la innovació en el nostre territori i, en particular, per a poder arrancar amb garanties la implantació de processos de Compra Pública d'Innovació a Vila-real, un tipus de contractació pública que ofereix múltiples beneficis tant per a l'Ajuntament com per a les pròpies empreses, afavorint la competitivitat del nostre teixit productiu i millorant el servei que prestem a la ciutadania", valora el regidor d'Innovació, Ciència i Universitats, Eduardo Pérez.

Projecte cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es