Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real incideix en la lluita contra l'atur amb la reedició del programa d'ocupació Empuju per a menors de 30 anys

dijous, 30 de juny de 2022

Vila-real incideix en la lluita contra l'atur amb la reedició del programa d'ocupació Empuju per a menors de 30 anys

L'Ajuntament de Vila-real reeditarà el programa d'ocupació Empuju, dirigit a menors de 30 anys en atur, gràcies a l'obtenció d'una nova subvenció de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Amb aquest nou pla d'ocupació, l'Ajuntament de Vila-real reforça la seua estratègia de lluita contra l'atur i generació d'oportunitats, en col·laboració amb els sectors productius de la ciutat, per a oferir una eixida laboral a joves en situació de desocupació en diferents departaments municipals. L'Agència de Desenvolupament Local, dependent de la Regidoria d'Economia, ha rebut la resolució de la Conselleria per la qual es concedeix al consistori una subvenció de 117.405 euros per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys per un període d'un any. Per part seua, l'Ajuntament aportarà 40.800 euros al programa.

Gràcies a aquesta ajuda econòmica, finançada a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Vila-real donarà una oportunitat laboral a 6 persones que hauran d'estar inscrites en el servei d'ocupació Labora de la Generalitat com a demandants d'ocupació i ser beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Els perfils que ha definit l'Ajuntament per a aquesta edició del programa són tècnic mitjà administratiu (3 places); peó d'obra pública (2 places) i mosso de magatzem (1 plaça). Les persones seleccionades s'incorporaran el pròxim 12 d'agost als corresponents departaments municipals i el programa tindrà una duració d'un any.

D'altra banda, l'Ajuntament de Vila-real també ha aconseguit una subvenció a través del Pla d'ocupació de la Diputació de Castelló per a la contractació de dues persones que a partir de demà, 1 de juliol, exerciran funcions administratives en el consistori durant un període de tres mesos.

Cal recordar que aquests dos plans d'ocupació se sumen al programa de l'atur agrari, que donarà oportunitat laboral a 29 treballadors de la campanya agrícola que ara es troben en l'atur. Com a novetat, el pla tindrà enguany una duració de tres mesos, del 15 de juliol al 15 d'octubre, enfront dels dos mesos de duració de l'edició de 2021. El programa compta amb un pressupost de 141.575 euros, finançats amb càrrec a una subvenció del Servei Públic d'Ocupació Estatal (Sepe) aconseguida per la Regidoria d'Economia.

Els plans d'ocupació impulsats per l'Ajuntament de Vila-real en els últims cinc anys sumen ja 10 milions d'euros. Només el 2021 la xifra va ascendir a 2,3 milions, amb un total de set programes, subvencionats per altres administracions com la Generalitat Valenciana o la Diputació, que van aportar un total de dos milions d'euros. La xifra de persones contractades a través dels diferents plans d'ocupació va arribar a les 136 persones l'any passat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es