Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Festival de curts Cineculpable

L'Acadèmia de Cinema tria el VIST com a festival col·laborador per als Goya

dijous, 30 de juny de 2022

Premiats de l'última gala del festival de curtmetratges de Vila-real

VIST, el Festival Internacional de Cinema de Vila-real es converteix, per primera vegada i com a únic representant de la província de Castelló, en certamen col·laborador i qualificador dels Premis Goya que, el 2023, arribaran a la seua 37a edició amb una gala a Sevilla l'11 de febrer.

Així, després de conéixer-se la decisió de l'Acadèmia de Cinema espanyol, VIST donarà accés a la preselecció en dues categories: Millor Curtmetratge de Ficció i Millor Curtmetratge Documental. La peça guanyadora del premi al millor curtmetratge en el VIST té accés de manera directa a la preselecció i la resta de propostes de la secció oficial aconsegueixen més facilitats per a ser una de les candidates. "Aquesta notícia és molt important per al festival ja que ens posiciona entre un grup selecte de certàmens i ens motiva perquè VIST continue creixent quan ja mira a la seua 25a edició", indica Sergi Tellols, director del certamen de Vila-real. Tellols afig que ara "els curts que passen pel nostre festival no sols optaran als nostres premis sinó que també podran ser preseleccionats per als Premis Goya".

Vila-real té una àmplia relació amb el món del curtmetratge perquè el certamen, que ha anat evolucionant durant la seua trajectòria, va sorgir el 1997. El 2021, l'Associació Sal de la Fila va prendre les regnes de l'organització del festival per a celebrar la seua 24a edició del 25 de març a l'1 d'abril de 2022 amb nova marca, dates i format.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es