Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch advoca per treballar en projectes comuns de la mà de la Diputació per a afrontar els nous reptes del segle XXI

divendres, 8 de juliol de 2022

Roda de premsa de balanç de tres anys de govern de progrés en la Diputació de Castelló / JAVIER VILAR

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha defensat hui el treball conjunt i l'impuls de projectes i infraestructures comunes de la mà de la Diputació de Castelló per a encarar els reptes del segle XXI a la província. Benlloch s'ha pronunciat d'aquesta manera durant la presentació del balanç de tres anys de govern de progrés en la institució provincial, en la qual ha participat al costat del president, Josep Martí, el portaveu del PSPV a la Diputació, Santi Pérez, el portaveu de Compromís a la institució provincial, Ignasi Garcia, i els diputats i diputades de l'equip de govern.

La Diputació ha triat Vila-real per a realitzar aquest balanç davant els mitjans de comunicació i l'enclavament escollit ha sigut l'exterior del Centre de Congressos El Molí, al Termet, un paratge que, segons l'alcalde, "exemplifica els desafiaments de la societat actual com són la importància de garantir i protegir els recursos hídrics, amb el nostre riu Millars com a eix central d'aquest espai, la sostenibilitat, la gestió de residus per a minimitzar l'impacte al medi ambient o la despoblació". En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que "amb una superfície de 168.000 metres quadrats, en el paratge del Termet, que forma part del paisatge protegit de la desembocadura del Millars, impacta una població de 310.000 habitants, la meitat de la província, que es concentra en només cinc municipis".

Benlloch ha destacat que en aquests tres anys de govern d'esquerres en la Diputació "hem avançat i millorat cap a una institució més eficaç, més integradora i que ens fa sentir-nos part de la província". "Ens hem sentit més escoltats i més part del projecte", ha afirmat, al mateix temps que ha apuntat alguns reptes en els quals encara cal continuar millorant com l'eficàcia en les administracions "perquè la societat avança molt ràpid i en les administracions anem molt lents".

Així mateix, ha incidit en el paper de la Diputació per a "ajudar els municipis a gestionar infraestructures comunes que compartim i que moltes vegades ens resulta complicat mantenir de manera conjunta". Així mateix, ha instat a posar tots els esforços en les oportunitats que suposaran els fons europeus i ha recordat que "també les ciutats mitjanes, i no sols els municipis xicotets, tenim problemes per a gestionar i optar a aquests fons".

Galeria multimèdia

Imatges

Roda de premsa de balanç de tres anys de govern de progrés en la Diputació de Castelló
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es