Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local aposta per una mobilitat sostenible amb la incorporació de cinc vehicles ecològics a la seua flota

dissabte, 9 de juliol de 2022

Formació de la Policia Local amb motiu de la festivitat del seu patró, Sant Miquel

La Policia Local de Vila-real aposta per la progressiva renovació de la seua flota de vehicles amb criteris de sostenibilitat per a afavorir una mobilitat dels agents més respectuosa amb el medi ambient. En el marc d'aquest compromís ambiental i amb la finalitat de millorar l'equipament actual, el cos local ha licitat l'adquisició de cinc vehicles policials amb tecnologia híbrida, que substituiran els actuals, que utilitzen combustible diésel. La Policia Local de Vila-real ja compta en l'actualitat amb algun vehicle elèctric però per primera vegada s'aposta per vehicles ecològics al complet en una licitació, tal com ha destacat el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto.

Per part seua, la regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, ha ressaltat que "davant la necessitat d'adquirir nous vehicles pel venciment de l'arrendament actual, fem també un salt important en la incorporació de cotxes ecològics per a dotar a la Policia Local d'un equipament més modern i respectuós amb el medi ambient però que al mateix temps assegura una ràpida resposta en situacions d'emergència". Cal recordar que, amb aquest nou contracte, l'Ajuntament de Vila-real renova una cinquena part de la flota total de la Policia Local, que està formada per 26 vehicles, incloent-hi cotxes i motocicletes.

La licitació, que consta de dos lots, es realitzarà a través d'un contracte d'arrendament amb opció a compra, amb una duració de quatre anys. Dels cinc vehicles, quatre seran vehicles tipus SUV híbrids gasolina mentre que el cinqué serà un SUV o tot terreny híbrid endollable, que es destinarà a la unitat de Policia Rural. En aquest últim cas, s'ha optat per un vehicle elèctric amb major autonomia per a facilitar que els agents d'aquesta unitat puguen realitzar la seua funció de vigilància i patrullatge pel terme municipal.

El pressupost de licitació del contracte de rènting amb opció a compra per als cinc vehicles és de 293.304 euros per a tot el període de duració de l'arrendament. Cal assenyalar que els cinc cotxes policials que se substituiran han estat patrullant durant tot el període de pandèmia i per tant han estat sotmesos a un gran desgast, sobretot a l'interior dels habitacles, a causa de les constants desinfeccions i neteges en compliment dels protocols sanitaris.

Els nous vehicles comptaran amb l'equipament específic per al desenvolupament de la labor policial, tal com ha remarcat la regidora de l'àrea. "La Policia Local exerceix una funció essencial per a vetlar per la seguretat i garantir la convivència a la nostra ciutat, per la qual cosa continuarem treballant per a dotar-los de tots els mitjans d'acord amb les necessitats d'un cos policial del segle XXI", conclou Gómez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es