Inici

Territori reforça la seguretat en la subestació elèctrica de la carretera d'Onda per a completar la millora del polígon

diumenge, 10 de juliol de 2022

Construcció del mur de seguretat en la subestació elèctrica de la carretera d'Onda

La Regidoria de Territori ha impulsat, en el marc de la modernització i millora del polígon del nou clúster de la innovació ceràmica, el reforç de la seguretat a l'entorn de la subestació elèctrica situada a la carretera d'Onda. Així, en els últims dies, s'ha procedit a alçar un mur perimetral per a separar aquest recinte de la zona de passeig arbrada que s'ha construït a través dels projectes subvencionats per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

"Una de les actuacions complementàries previstes en la fase de modernització d'aquest polígon adjudicada l'any passat consisteix en la construcció d'aquesta pantalla de seguretat, una obra impulsada des de l'Ajuntament però que sufraga l'empresa Iberdrola, i que suposa guanyar en seguretat per als vianants i millorar el camp visual en aquest punt", explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

Cal recordar que l'Ajuntament de Vila-real ha desenvolupat diferents projectes per a donar continuïtat a la modernització d'aquesta zona industrial. L'última d'elles ha afectat una superfície de 556.650 metres quadrats delimitats entre l'AP-7 i l'avinguda d'Alemanya. La construcció de voreres i la instal·lació d'enllumenat led han sigut algunes de les principals actuacions d'aquesta fase d'obres, que ara es complementa amb la construcció d'aquest mur de seguretat.

D'altra banda, el Departament de Territori ha aconseguit altres dues subvencions per un import total de prop de 400.000 euros per a noves obres de modernització i millora de zones industrials. Una d'elles correspon precisament a una nova fase d'obres en el clúster de la innovació ceràmica situat a l'entorn de la carretera d'Onda. La subvenció concedida per l'Ivace per a aquest projecte és de 197.222 euros i l'actuació dissenyada per l'Ajuntament se centra en l'entorn del carrer de la Senda Pescadors, on es preveu la millora de l'enllumenat i la creació d'un carril bici, per a continuar ampliant la xarxa de vies ciclistes que ja connecten gran part de les àrees industrials. L'actuació afectarà una superfície de 556.650 metres quadrats.

El segon dels projectes que ha obtingut una subvenció de l'Ivace, també per import de 197.222 euros, correspon a una nova fase de modernització del polígon situat a l'entorn de l'estació del ferrocarril on l'equip de govern planeja la creació d'un clúster agroalimentari i tecnològic. La inversió permetrà ampliar la xarxa d'enllumenat existent fins a comunicar amb la zona d'horts urbans. Així mateix, s'ha projectat la construcció del primer tanc de tempestes per a solucionar el problema d'inundacions en aquesta àrea de la ciutat. La superfície afectada pel projecte serà de 156.880 metres quadrats.

Galeria multimèdia

Imatges

Construcció del mur de seguretat en la subestació elèctrica de la carretera d'Onda_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es