Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real prioritza la creació d'ocupació amb la inversió de més de 10 milions d'euros en plans durant els últims cinc anys

divendres, 15 de juliol de 2022

Reunió de balanç dels programes d'ocupació Empuju i Ecovid_2

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha evidenciat l'esforç econòmic realitzat per l'Ajuntament de Vila-real durant l'últim lustre en la creació d'ocupació i oportunitats malgrat la complicada situació econòmica del consistori, que ha hagut de fer front a les crisis del deute i l'urbanisme del PP, agreujades per la crisi de la covid-19, i en els últims mesos la pujada de preus i costos energètics. El primer edil ha recordat que, malgrat tots aquests contratemps, l'Ajuntament de Vila-real ha invertit més de 10 milions d'euros en programes d'ocupació entre 2017 i 2021, amb més de 800 persones beneficiàries.

Benlloch ha fet aquesta valoració amb motiu de la trobada de treball que ha mantingut amb participants dels programes Empuju -adreçat a menors de 30 anys- i Ecovid -per a majors de 30 anys parats a causa de la pandèmia- que des del mes de desembre desenvolupen funcions en diferents departaments municipals. Aquesta reunió té com a objectiu fer balanç del funcionament d'aquests plans i sobretot conéixer de primera mà l'experiència dels beneficiaris, intercanviar opinions i propostes, i detectar els nous reptes i oportunitats que té l'Administració local en aquesta etapa de canvis a escala global. Així mateix, treballar perquè aquestes persones puguen aprofitar al màxim aquesta oportunitat laboral.

L'alcalde ha detallat que només la inversió que es destina a aquests dos plans, amb aportació de la Generalitat Valenciana, supera els 1,3 milions d'euros, amb 48 persones beneficiàries, la qual cosa suposa vora el 10% de la plantilla de personal de l'Ajuntament. "La situació econòmica de l'Ajuntament de Vila-real és molt delicada; fa deu anys que dediquem esforços a fer front a dues crisis molt greus, com són les del deute i l'urbanisme heretats de l'etapa del PP, que ens han suposat el pagament de més de 53 milions d'euros; en els últims dos anys, la pandèmia i la necessitat d'injectar ajudes per a pal·liar-ne les conseqüències econòmiques ens ha llastrat també, amb prop de 5 milions d'euros", remarca Benlloch. "I per si això fora poc, ara ens trobem amb uns costos energètics i preus disparats que també ens encareixen els contractes i els subministraments bàsics que necessita una ciutat de més de 50.000 habitants com Vila-real", afig. "Però, malgrat totes aquestes adversitats, i gràcies també a l'excel·lent treball dels tècnics de la Regidoria d'Economia, hem apostat pels plans d'ocupació i per intentar acollir-nos a totes les subvencions possibles per a generar llocs de treball i oportunitats per a les persones que es troben en situació de desocupació".

El balanç d'aquests últims cinc anys es tradueix en 10.250.750 euros destinats a programes d'ocupació i un total de 861 beneficiaris entre 2017 i 2021. A aquesta xifra cal sumar els plans aconseguits aquest 2022, com l'atur agrari, el programa d'ocupació de la Diputació o una nova edició del programa Empuju per a menors de 30 anys, per a la qual l'Ajuntament ha aconseguit una subvenció de prop de 120.000 euros.

En l'actualitat, els programes Empuju i Ecovid ocupen un total de 48 persones en diferents departaments municipals, en llocs de caràcter tant administratiu com d'operaris, ja que en el cas del programa Ecovid es va fer especial incidència en el reforç de l'àrea de Serveis Públics. En el cas del programa Empuju, hereu del programa pioner Vilabeca impulsat per l'Ajuntament de Vila-real el 2012, s'ha apostat per aprofitar el talent d'aquests joves per a generar noves oportunitats a través, per exemple, de la nova Regidoria de Ciència, Innovació i Universitats i l'impuls al pla estratègic de l'Agenda Urbana de la nova Vila-real del segle XXI. La duració de tots dos programes és d'un any.

En aquesta reunió de balanç amb l'alcalde han participat 16 persones del programa Empuju i 10 del programa Ecovid, amb perfils de caràcter administratiu o que exerceixen les funcions en oficines municipals.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de balanç dels programes d'ocupació Empuju i Ecovid_1 Reunió de balanç dels programes d'ocupació Empuju i Ecovid
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es