Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Consorci del Millars crearà una llacuna artificial per a la nidificació i observació d'aus al terme de Borriana

divendres, 15 de juliol de 2022

Signatura de l'acta de replanteig per a la construcció de la nova llacuna artificial en la desembocadura del Millars

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, integrat pels ajuntaments d'Almassora, Borriana i Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, crearà una nova llacuna artificial per a la nidificació i l'observació d'aus aquàtiques. Serà la quarta d'aquestes característiques que s'ubicarà al llit del riu, després de les creades amb les aigües depurades de la depuradora d'Almassora.

Aquest matí, al lloc on s'ubicarà, s'ha signat l'acta de replanteig de les obres amb la presència del president del Consorci i alcalde de Vila-real, José Benlloch; les alcaldesses de Borriana i Almassora, Maria Josep Safont i Merche Galí , així com representants del Sindicat de Regs de Borriana, regidors dels ajuntaments i l'arqueòleg municipal de Borriana.

La llacuna, amb una superfície de 1.200 metres quadrats, es podrà omplir gràcies a l'acord a què s'ha arribat amb els regants, que realitzaran l'aportació d'aigua necessària. L'objectiu, segons ha manifestat José Benlloch, és "renaturalitzar un espai com és la desembocadura del Millars i habilitar un nou ecosistema que permeta la nidificació i observació d'aus reduint la pressió humana sobre les Goles a la desembocadura. Volem viure en comunió amb la nostra biodiversitat".

La inversió per a la nova llacuna serà de 45.841 euros. Després de la seua construcció i impermeabilització, passarà almenys un any per a la seua naturalització. S'executarà de manera semblant a les de la depuradora, de manera que es puga convertir en un hàbitat adequat per a les possibles aus nidificants.

Està previst que puga comptar amb una làmina d'aigua d'entre 40 i 50 centímetres que permeta l'assentament d'aus limícoles i anàtides. Les vores seran suaus i s'assemblaran als hàbitats de les llacunes naturals. En aquest cas la llacuna de Borriana podrà ser un hàbitat per a corriols o camallongues.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es