Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch: "Competicions com el Triatló Infinitri Sprint mostren l'èxit del Termet com un espai d'oportunitats"

dilluns, 18 de juliol de 2022

Presentació del Triatló Infinitri Sprint 2022 _1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en la presentació de la huitena edició del Triatló Infinitri Sprint en l'envelat del Centre de Congressos El Molí, al Termet de la Mare de Déu de Gràcia, al costat del responsable de l'empresa Infinitri Sports, Manu García; el regidor d'Esports, Javier Serralvo, i el cap del Servei Municipal d'Esports, José Ramón Cantavella. L'acte, que ha sigut conduït per la periodista Mónica Benavent, ha donat a conéixer la pròxima edició d'aquesta competició esportiva que tindrà lloc el diumenge 31 de juliol en el riu Millars, concretament en la zona del pantanet de Santa Quitèria, i el paratge del Termet.

L'alcalde, José Benlloch, ha destacat que aquesta prova ens situa en el mapa d'esdeveniments esportius i sobretot reflecteix "el treball que hem fet en els últims deu anys per a millorar les infraestructures i fer possible que el riu i el Termet siguen ara un escenari esportiu i que generen oportunitats i economia a través de l'esport". L'alcalde ha recordat que "fa deu anys hauria sigut impossible celebrar aquest triatló, perquè no teníem les infraestructures que ara tenim". Per això, l'alcalde ha assegurat que "aquesta competició, que ens situa en el mapa esportiu, demostra l'èxit d'aquesta aposta pel Termet com un espai d'oportunitats". A més, el triatló reforça "la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport, que tant cuidem a través de les més de 30 disciplines esportives i més de 50 clubs que tenim a la ciutat, a més de les empreses com Infinitri Sports que ens ajuden en l'organització d'esdeveniments esportius".

Així mateix, l'alcalde, que també és president del Consorci Gestor del Paisatge Protegit del Millars, ha assegurat que "hem demostrat també que és possible compatibilitzar l'ús d'aquest paratge amb la seua protecció perquè, malgrat ser un entorn que hui dia genera tanta activitat, els estudis demostren que mai hi havia hagut tanta biodiversitat com ara". Malgrat tot, el primer edil també ha avançat que el repte ara és, atés que el Termet ja és una zona amb molta pressió per la gran activitat que acull, "treballar en la creació d'un segon Termet a l'entorn del pont de Santa Quitèria, el projecte Vila-real Connexió Millars segle XXI, que ja estem perfilant per a generar un nou espai per a l'esport, l'oci i altres activitats en l'entorn natural del riu". L'alcalde també ha agraït el treball de l'SME "sense el qual no seria possible tota l'activitat esportiva, amb més de cent competicions a l'any".

Per part seua, Manu Garcia, responsable de l'empresa Infinitri Sports, ha ressaltat les possibilitats que ofereixen el pantanet de Santa Quitèria i el paratge del Termet, "un entorn que agrada i sorprén els participants i que, encara que és complex pel que fa a organització unir els dos espais, el resultat és molt positiu". Cal recordar que la celebració del triatló s'ha mantingut fins i tot en els anys de pandèmia ja que el 2020 va ser la primera prova esportiva de Vila-real i el primer triatló de la Comunitat Valenciana a reprendre's amb protocols de prevenció després del confinament.

El Triatló Infinitri Sprint se celebrarà el 31 de juliol i és una prova de curta distància, amb 750 metres de natació en el riu, 20 quilòmetres de recorregut amb bicicleta per un circuit dissenyat al voltant del camí de l'Ermita, i 5 quilòmetres de carrera a peu pel circuit de running del Termet. La prova és puntuable per a la lliga Triatló Infinitri. Les inscripcions estan obertes en la pàgina web d'Infinitri Sports i s'espera superar els 300 inscrits. La competició compta amb la col·laboració del Servei Municipal d'Esports i la Diputació de Castelló.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del Triatló Infinitri Sprint 2022 _2 Presentació del Triatló Infinitri Sprint 2022
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es