Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real distingeix la labor per a la defensa i pervivència del gos rater valencià amb motiu del seu reconeixement com a raça internacional

dijous, 21 de juliol de 2022

Recepció oficial pel reconeixement internacional del gos rater valencià

L'Ajuntament de Vila-real ha rebut de manera oficial els representants dels col·lectius que treballen per la pervivència del gos rater valencià amb motiu de la declaració internacional d'aquesta raça, molt arrelada a la ciutat, per la Federació Cinológica Internacional (FCI). La Casa de l'Assut del Termet ha acollit aquest acte amb el qual el consistori vol distingir la labor realitzada per totes les persones que han lluitat per aquest reconeixement internacional i que des de fa dècades treballen per la pervivència del gos rater.

A la recepció oficial, presidida per l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, han assistit representants del Club Espanyol del Rater Valencià (Cerva), amb el seu president, el vila-realenc Joan Quemades, al capdavant, juntament amb el secretari, Cristóbal Ramos; també el criador Batiste Soriano, els exemplars de gos rater del qual han sigut decisius per a l'avaluació de la raça per part de la Reial Societat Canina d'Espanya; així com altres aficionats i criadors. També ha assistit el president de la Comunitat de Regants de Vila-real, Pasqual Broch; la regidora de Tradicions, Noelia Samblás, i altres representants de la corporació municipal.

El passat 24 de juny, la Federació Cinológica Internacional va declarar el gos rater valencià, també anomenat fusterier, com a raça internacional, i va culminar així el treball del Cerva i l'Associació del Gos Rater de Vila-real, única a la Comunitat Valenciana, per al reconeixement d'aquesta raça. En aquest sentit, els criadors i aficionats vila-realencs, com Batiste Soriano, Blas Batalla o la família Portalés, han sigut claus per a la pervivència de la raça, a més de per a acreditar la seua puresa, la qual cosa suposa "un orgull per a la ciutat de Vila-real, que realitza així una important aportació a la cultura valenciana", tal com destaca l'alcalde, José Benlloch.

L'origen del vincle entre Vila-real i la raça fusterier no s'ha pogut determinar però és a partir del començament del segle XX quan es generalitza coincidint amb l'auge del cultiu de la taronja, per la qual cosa aquest reconeixement posa també en relleu la tradició agrícola i el seu paper en el desenvolupament de Vila-real.

L'Ajuntament de Vila-real ha mostrat el seu suport al reconeixement internacional del gos rater i per això el Ple municipal va aprovar la declaració d'aquesta raça com a Patrimoni Cultural i Històric de Vila-real; a més, la Regidoria de Tradicions ultima una escultura en homenatge. Amb el reconeixement per part de la FCI es fa un pas més per a fer possible la cria i exhibició a tot el món del gos rater valencià i suposa una projecció del patrimoni històric i cultural de Vila-real més enllà de les nostres fronteres, que a més contribueix a mantenir-lo viu per a les futures generacions.

Més fotografies, en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Galeria multimèdia

Imatges

Recepció oficial pel reconeixement internacional del gos rater valencià _2 Recepció oficial pel reconeixement internacional del gos rater valencià _1 Recepció oficial pel reconeixement internacional del gos rater valencià _3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es