Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Tradicions i El Raval recuperen la festa del fanalet després de dos anys, amb el popular taller i volta del sereno divendres que ve

dimecres, 27 de juliol de 2022

Després de dos anys d'absència, la llum dels tradicionals fanalets confeccionats amb meló d'alger tornarà a il·luminar el Termet. La festa del fanalet, organitzada pel Grup de Danses El Raval i la Regidoria de Tradicions, torna aquest divendres al paratge de la Mare de Déu de Gràcia per a recuperar una de les tradicions més populars de l'estiu: la confecció de fanalets a partir de corfes de meló d'alger. La festa arrancarà a les 18.30 hores, amb un taller a càrrec d'El Raval per a la construcció dels fanalets, que s'encendran a la nit, després d'un sopar de pa i porta, per a la volta del sereno (22.30 h) i el cant de tonades tradicionals. Per a acabar, hi haurà repartiment d'orxata i fartons per a les persones participants.

"La festa del fanalet és una de les activitats més entranyables de l'estiu; una tradició que no vam poder celebrar ni el 2020 ni el 2021, tot i que cal recordar que l'any passat vam editar i difondre amb El Raval un vídeo tutorial sobre la confecció d'aquests fanalets que es pot consultar en el nostre web i en el canal de Youtube de l'Ajuntament", recorda la regidora de Tradicions, Noelia Samblás. La popular festa del fanalet, organitzada pel Grup de Danses El Raval des de 2002, recorda quan antigament els més menuts feien els fanalets per tal de perdre la por al sereno.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es