Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real habilita 250.000 euros per a incorporar el Molí Nou al patrimoni municipal i activar el projecte Connexió Millars

divendres, 5 d'agost de 2022

El Ple guarda un minut de silenci per Santiago Grisolia

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat una modificació de crèdits de 2,3 milions d'euros per a atendre principalment "necessitats imminents i sobrevingudes" a les quals ha de fer front el consistori, com la construcció de nous nínxols al Cementeri Municipal, l'increment de la factura elèctrica o els 600.000 euros d'una nova sentència urbanística "derivada de la gestió de l'anterior govern del PP". A més, la corporació, que ha dedicat un minut de silenci en memòria de Santiago Grisolía, ha aprovat també destinar altres 249.000 euros a l'adquisició del Molí Nou de Santa Sofia, en el marc del projecte Vila-real Connexió Millars que crearà al costat del riu un "segon Termet" amb més de 126.000 metres quadrats de zona verda.

"En els últims temps, l'Ajuntament de Vila-real, com succeeix també a les nostres cases, hem de fer front a una conjuntura econòmica molt complicada i imprevisible. Altres crisis a les quals ens enfrontem, lamentablement, no són tan sobrevingudes, sinó que ens acompanyen sempre", assenyala el regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, en al·lusió al pagament de sentències derivades de la gestió urbanística anterior al 2011. "L'urbanisme del PP", incideix, "suposa un 25 % de la modificació de crèdits que aprovem hui, amb 600.000 euros més per al pagament d'una sentència del jardí de Jaume I".

Aquesta quantitat se suma al mig milió d'euros que ha hagut d'habilitar-se per a fer front a l'alça dels costos energètics fins a final d'any. També es destinaran 250.000 euros per a les festes de la Mare de Déu de Gràcia, 100.000 euros per a la millora de camins rurals i 125.000 euros per a manteniment d'instal·lacions esportives, a més dels 417.000 euros que s'invertiran en l'ampliació de nínxols del Cementeri Municipal.

El Ple també ha aprovat, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Unides Podem, Compromís, Ciutadans i Vox i l'abstenció del Partit Popular, l'adquisició del Molí Nou de Santa Sofia per 249.000 euros, com un dels projectes tractors del futur Vila-real Connexió Millars que crearà una gran parc fluvial, amb un pressupost de més de dos milions d'euros que l'Ajuntament treballa per a obtindre de fons europeus. En la defensa de la modificació pressupostària, l'alcalde, José Benlloch, ha volgut fer un homenatge al primer tinent d'alcalde Pasqual Batalla, qui va treballar per a la protecció i difusió del patrimoni local i, en particular, dels molins del terme. "Em sent tremendament orgullós d'aquest projecte i per això vull que aquestes paraules siguen també un homenatge a qui tant ens va ensenyar a voler i respectar el nostre patrimoni", assenyala Benlloch, qui ha volgut agrair públicament la col·laboració de la família Montoliu, propietària del Molí Nou, per a arribar a un acord. 

Els 250.000 euros per al Molí Nou eixiran de tres baixes pressupostàries: el mirador de l'Assut, pendent encara d'acord amb els propietaris privats de les parcel·les; un solar per al futur centre integrat d'FP, per al qual s'ha trobat una ubicació més idònia, i l'expropiació de cases per a la reordenació de vials públics dels voltants de l'Estadi de la Ceràmica, que finalment ha assumit el Villarreal CF i per les quals s'està treballant ja en un acord amb el club.

L'alcalde ha destacat, a més, l'envergadura del projecte Vila-real Connexió Millars, en la qual s'emmarca l'adquisició del Molí Nou de Santa Sofía. "Un projecte de dos milions d'euros que hem presentat a finançament europeu i que ens permetrà crear 126.000 metres quadrats d'un segon Termet, igual que els nostres avantpassats van fer un segle arrere, quan Vila-real a penes tenia 16.000 habitants. Ara en som 51.800", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es