Inici -> La teua ciutat

Vila-real desplega el seu Pla d'eficiència energètica amb la renovació d'un miler de bombetes de l'enllumenat públic per led per a estalviar fins a un 60%

dijous, 11 d'agost de 2022

Vila-real desplega el seu Pla d'eficiència energètica amb la renovació d'un miler de bombetes de l'enllumenat públic per led per a estalviar fins a un 60%

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, han visitat aquest matí els treballs de substitució de lluminàries en els fanals del camí de l'Ermita. La substitució d'aquests llums forma part del Pla d'eficiència energètica impulsat per l'Ajuntament de Vila-real des de fa anys per a la substitució gradual de les bombetes de l'enllumenat públic per il·luminació tipus led, entre altres qüestions. Les noves lluminàries suposen un estalvi d'al voltant del 60% en el consum respecte a les bombetes tradicionals.

"Quan vam arribar al govern municipal l'any 2011, no hi havia ni una sola bombeta de led en tot l'enllumenat públic. Des de llavors, hem estat treballant, de manera gradual i en la mesura de les nostres possibilitats, en la substitució de lluminàries més eficients en els 8.000 punts de llum que tenim a tota la ciutat, a més dels edificis municipals", recorda l'alcalde. Tan sols enguany, entre les actuacions realitzades i les previstes, incloent el projecte de renovació de la il·luminació a la zona centre, es preveu substituir un miler de bombetes.

L'actuació al camí de l'Ermita, en concret, suposarà la renovació de 126 bombetes per unes altres més eficients. "Potser es pot generar algun tipus de confusió entre la ciutadania perquè es tracta de bombetes de llum blanca, enfront de les anteriors que eren de llum més càlida. Però, malgrat la major intensitat lumínica, el consum és un 60% menor", adverteix Benlloch, que incideix que l'actuació no respon a les mesures d'estalvi energètic decretades pel Govern. "És part d'un pla molt treballat que gestionem des de fa temps, gràcies a una tècnica que ens permet canviar les bombetes sense necessitat de substituir els fanals, cosa que seria inviable", detalla el primer edil.

De fet, els 126 llums del camí de l'Ermita són la continuació d'altres treballs de renovació de l'enllumenat en els principals accessos a la ciutat, tant pel nord -avinguda de Castelló i voltants- com pel sud -avinguda de Matilde Salvador-. Pròximament i fins a final d'any, es renovaran també les lluminàries de les entrades per la carreteres d'Onda i de Borriana, amb un total de 700 bombetes. "A aquestes actuacions, hem d'afegir també el projecte de renovació de la zona centre, on es preveuen altres 250 llums de led, amb la qual cosa estem parlant de la substitució d'un miler de bombetes només enguany. Una mostra clara de l'aposta per l'eficiència energètica d'aquest equip de govern, que també hem apostat per les energies alternatives amb un projecte d'instal·lació de plaques solars als col·legis de la ciutat, que poden estalviar fins a 45.000 euros més, a més de l'impacte en l'educació i conscienciació ambiental entre els escolars", abunda Madrigal.

"En aquests 11 anys no hem deixat d'actuar, sempre que hem tingut l'oportunitat, en la implantació de tecnologies més eficients. En totes les actuacions noves que hem emprés, com ara la ronda Sud-oest o la millora dels polígons, en el Pla de reindustrialització local, hem anat desplegant tecnologia led que ens permet un estalvi important", incideix Benlloch. "Així i tot", recorda, "la factura elèctrica es multiplicarà per tres enguany. I no deixa de pujar".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es